Velika svjetska filatelistička izložba u Singapuru

5

U Singapuru je održana velika svjetska filatelistička izložba od 14. do 19. avgusta pod nazivom Singapure 2015. kojoj su prisustvovale 74 zemlje svijeta sa preko 800 izlagača na 3000 vitrina.

Na izložbi je participirala i Crna Gora, a nacionalna komesarka je bila Jelisaveta Katurić.

Ovo je prvi put da nacionalni komesar bude žena sa ovih prostora.

Jelisaveta je sa sobom nosila tri kolekcije: “Pisma bokeljskih pomoraca sa i ka jedrenjacima 1830-1890” na osam vetrina i ova kolekcija je nagrađena LARGE VERMEI-Velika pozlata, vlasnika-izlagača Đorđa Katurića, zatim “Okupacija Crne Gore i Boke Kotorske 1944.-1945” na pet vitrina nagrađena VERMEI-pozlaćena medalja vlasništvo Toma Katurića i kolekcija na jednoj vitrini “Pisma austrougarskih mornara sa ratnih brodova 1914.-1918.” vlasnice Jelisavete Katurić nagrađena VERMEI-pozlata.

Jelisaveta Katurić je primila srebrni broš na svečanom balu PALMARES od gospođe Birthe King supruge predsjednika kraljevskog društva London ovog prestižnog filatelističkog društva, čiji je patron kraljica Elizabeta II.

5 KOMENTARI

  1. Cestitam porrodici Katuric.Oni su zaista pravi ambasadori kulture i istorije nase mile Boke.Vrijedni obrazovani i lijepi prave prezence.

  2. Gospodo Katurić,

    Vaše dugogodišnje zalaganje, entuzijazam i posvećenost temi, su vrijedni poštovanja svih nas sa ovh prostora, jer ste i činite veliku stvar za svih nas. Koliko ste potpomognuti od strane naše države nije mi poznato, ali nadam se da jeste makar na neki način. Sa poštovanjem prema vama, i vašim ugeldnim predcima, srdačan pozdrav.

    Kapt. Vjeko Radimir

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].