Velemir Dragić: Voda je ispravna za piće, ali se ne prepučuje njeno korišćenje

9

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Voda i dalje nije za piće na području od Tabačine do Risna, budući da se ovaj potez snadbijeva iz Orahovačkog izvorišta na kome je salinitet na granici dozvoljenog.

Prema riječima Velemira Dragića, tehničkog direktora kotorskog Vodovoda informacija je data iz preventivnih razloga, što će reći da voda jeste za piće, ali se ne prepuručuje njeno korišćenje.

Zbunjujuće, ali je tako.

Na pitanje Skala radija zašto se u ovom slučaju ne preuzima voda iz Regionalnog vodovoda, ako je ima u dovoljnim količinama, Dragić je odgovorio da se ona već preuzima koliko je moguće  i da nije moguće uzimati više.

On je kazao da sadašnji priključak na Regionalni vodovod ne omogućava vodosnadbijevanje čitave kotorske opštine u vrijeme ovako velike potrošnje, koja je u posljednje vrijeme, zbog visokih temperatura enormna.

Dragić apeluje da se racionalno troši voda, jer visočije kote naselja imaju otežano vodosnadbijevanje u vrijeme velike potrošnje u toku popodnevnih sati.

“To je i razlog zbog kojeg ne možemo u ovom trenutku preuzeti veće količine vode iz Regionalnog vodovoda“, rekao je Dragić za Skala radio.

On nije imao podatak koliko litara vode u sekundi Kotor preuzima iz Regionalnog vodovoda.

Naš podatak je da je ugovorom precizirano da se iz Regionalnog vodovoda obezbijedi minimum 100 sekundnih litara vode.

Kako saznajemo, ugovor se realizuje.

Pitali smo Dragića koliko voda treba da bude slana, kao što je sada, ili da bude na granici saliniteta, pa da se preuzme dovoljno vode iz Regionalnog vodovoda.

On je kazao da u ovom trenutku gradski Vodovod preuzima iz Regionalnog vodovoda onoliko vode koliko je u mogućnosti i ne može više.

Jedan dio grada mora imati vodu iz Orahovačkog izvora, navodi Dragić.

“U vrijeme velike potrošnje kotorski vodovod ne može vodom iz Regionalnog vodovoda snadbjeti čitavu opštinu. To je moglo prije mjesec, jer su tada bile niže temperature i manja potrošnja vode”, zaključio je Dragić.

9 KOMENTARI

  1. Inženjer Dragić je stručan , pošten i veoma odgovoran.Nije on kriv zbog politika koje s evode u vodovodu godinama. On čovjek radi svoj posao!

  2. A jeste li ljudi moji nekada culi da se neko ovako oglasi. Svetoga mi Mihovila i blazene Ozane ja nijesam nikada cula za ovako nesto !!! Neka mu je dragi Bog u pomoc

  3. Ovaku izjavu nikada cula a nijesam ni mogla zamislit da je bilo ko izusti. Ne daj Boze nikome ovakve pameti i pametovanja a na celo je Javnog preduzeca koje je u sluzbi gradjana, odnosno sviju nas a tice se opsteg zdravstvenog stanja citavoga stanovnistva . NEDOPUSTIVO i za svaku OSUDU !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].