Vatrogasci zaustavili nekontrolisano curenje hlora iz rezervoara

2
intervencija u kotorskom vodovodu

Eduard Kovačić

Eduard Kovačić

Na zahtjev gradskog Vodovoda, u četvrtak 28. aprila kotorski vatrogasci su intervenisali na pumpnoj stanici u Tabačini gdje je došlo do nekontrolisanog isticanja hlora u hlornoj stanici.

Budući da je hlor veoma opasan gas i da sa par udisaja može i smrtonosno da djeluje na čovjeka, vatrogasci su pod punom zaštitnom opremom za tijelo i maskom za zaštitu disajnih organa ušli i bezbjedno zatvorili ventile rezervoara na kojem je došlo do oštećenja.

Koristeći istina kišna odijela, jer nemaju baš adekvatna za ove situacije, dva vatrogasca su ušla u rezervoar i putem radio stanice slušali uputstva stručnih lica iz Vodovoda, objašnjava za Skala radio Eduard Kovačić, komandir kotorske Vatrogasnice.

Vatrogasci su došli do dvije velike boce u kojima je hlor bio u gasovitom stanju i uz pomoć ključa zatvorili rezervoar iz kojeg je nekontrolisano curio hlor.

Do curenja je došlo usljed pucanja cijevi smještene između rezervoara za vodu i dozera koji reguliše količinu hlora u gradski vodovod, objašnjava Kovačić.

Hlor se nakon pola sata izgubio u atmosferi, izvjetrio je i sada je rezervoar bezbijedan za ulazak stručne ekipe iz kotorskog Vodovoda.

sa intervencije kotorskih vatrogasaca

2 KOMENTARI

  1. “Budući da je hlor veoma opasan gas i da sa par udisaja može i smrtonosno da djeluje na čovjeka…”, nemam rijeci koliko su hrabri nasi vatrogasci, treba imat “onu stvar” i intervenisat bez neadekvatne opreme u tako rizicnoj situaciji…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].