Vatrogasci na probi

0
kotorski vatrogasci

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Velika taktičko-pokazna vježba pripadnika službi zaštite i spašavanja iz Kotora i Tivta, kao i dva dobrovoljna vatrogasna društva Perast i Radovići, biće održana u nedjelju 29. aprila na objektu KIPS-a u Industrijskoj zoni.

Ova vježba predstavljaće simulaciju gašenja požara u magacinskim prostorijam,a kao i traganje i spašavanje u zadimljenim prostorijama, objašnjava za Skala radio Maksim Mandić, komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja.

Cilj vježbe je provjera operativnih snaga koje posjeduju ove četiri jedinice, ali i provjera zaposlenih u KIPS-u koji su zaduženi za protivpožarnu zaštitu.

U vježbi će učestvovati oko 40-ak vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila i biće prilika da se javnosti pokažu nova vozila i oprema sa kojom raspolažu vatrogasci, kaže Mandić.

Pored vatrogasaca u vježbi će učestvovati i predstavnici Domova zdravlja Kotora i Tivta sa svojim vozilima, kako bi simulacija bila što realnije prikazana.

Mandić poziva građane da prisustvuju vježbi kako bi se uvjerili u sposobnost vatrogasaca za gašenje mogućih složenih požara.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].