Vatrogasci i danas do najudaljenijih i najugroženijih

2
veliki snijeg u Krivošijama i danas

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Kotorski i vatrogasci iz Perasta i danas kroz visoke sniježne nanose stižu do udaljenih kuća na Dragalju, Donjim i Gornjim Krivošijama i Crkvicama, pomažući ljudima, posebno starima kojima su  čistili  krovove kuća, štala i stogove sijena, pokrivene visokim snijegom.

I pored nekih zlonamjernih priča da su vatrogasci nestručno radili ovaj posao i polomili tigle na krovovima, kao i da su neke krovove do pola očistili i otišli, što je veći rizik nego da su krovovi ostali pod sniježnim pokrivačem, Maksim Mandić, komandir Službe zaštite  spašavanja nam je kazao da odgovrno tvrdi da je to laž i da su im mještani veoma zahvalni na pomoći koja ne izostaje danima.

Vatrogasci će i nadalje kroz smetove do najudaljenijih za pomoć ugroženima, a na priče se ne osvrću, jer nemaju vremena za to, zaključio je Mandić.

2 KOMENTARI

  1. zemljace ne lupetaj gluposti nego lopatu u ruke majstore,pa kod babe Joke da nije jadna sama u ovom kijametu.Pusti se vatrogasaca i pitaj Ivana Samardzica,coveka koju kapu skidamo kako su radili vatrogasci.

  2. Mojoj babi Joki je polomljeno nekoliko tigli i uz to je morala spašavati jednog vatrogasca koji je propao u dubokom snijegu.
    Pritom , moram reći da su se vatrogasci hrabro ponijeli, žrtvujući svoje živote po krovovima krivošijskih kuća. Ipak, vidjelo se je da su sa mora i da pored nesporno iskazane volje nisu spremni za ovaj posao.
    Pozdravljam mladog Maksima Mandića, predanog vatrogasca, koji se hrabro upustio u sve ovo ali nije u pravu kada kaže da nije bilo velikih problema.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].