Vatrogasci bez predaha – vatra se s vatrom smjenjuje u Grblju

3
gore borovi

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Ni danas nema odmora za kotorske vatrogasce koji od juče bez prestanka gase velike požare na prostoru od Bigove do sela Vranovići, gdje je juče popodne bilo najkritičnije.

U borbi sa vatrenom stihijom, vatrogascima je posao otežavao jaki sjeverni vjetar, a u gašenju je do sada učestvovao najveći broj vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz Kotora, Tivta, Perasta i Krtola i uz veliku pomoć aviona za gašenje požara, kazao je Skala radiju Maksim Mandić, komandir kotorske Vatrogasnice.

Nakon ovog požara koji je ugašen sinoć oko 20 sati, bez pauze vatrogasci su izašli na novi požar u selu Zagora kojeg su ugasili poslije 22 sata.

Jutros ponovo oko 7 sati je izbio šumski požar između sela Žukovica i Zagora gdje gori niskogorica i borova šuma.

Na nepristupačnom terenu su vatrogasne ekipe, a u pomoć je ponovo pozvana avijacija, jer se požar razvija vrhom brda i ima tendenciju spuštanja prema kućama s obje strane brda, kazao je Mandić.

Ovaj požar, smatra on, biće ugašen tek krajem dana.

3 KOMENTARI

  1. Ne zbore da ih je obišo ko od vlasti da ih pita oće li po sengvić, pivu ili malo mlijeka zbog dima i pluća koja im stradaju od gari.
    Nemaju kad od velikih šetnji i odmora po bijelome svijetu u crne aute i avione, a ne čudi me da je ko i helikopterom do planine pasao da se razladi.

  2. Fala ti Viktore kao bratu na ovim riječima. Žao mi je vatrogasce a i oni su ludi kad trče da ginu dok im se neko smije iza prozora dao bi glavu! Ja da sam kakvi faktor u tu vatrogasnicu, puštio bi im do nokata da gori, pa da vidiš kako bi propjevao neko!

  3. Do kad će ovi momci život deštregavat a po Grblju palit bez kazne?
    Vjerujem da znaju tamo ko to godinama čini i zagorčava život pompijerima, ali ništa. Oni su izvan zakona. Sramota. takvi teško u Evropu i s takvim vlastima , policijom i ostalima koji ne rade rabotu a plaćeni su papreno.Skal malo više o tome kako godinama na istom mjestu oganj uždivaju a niko nikome ni riječi , nikad ase nije čulo taj i taj je u zatvor zbog paljenja imovine , šuma , brda i dolova. Sramota strašna.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].