Sad Vrmac gori

6
gori Vrmac od strane Kavča

Nakon požara koji se opet danas rasplamsao iznad Stoliva, izbio je novi požar nešto poslije 14 sati na brdu Vrmac od strane Kavča.

Potpomognuta vjetrom, vatra se velikom brzinom širila od Kavča prema vrhu brda Vrmac i ozbiljno prijetila da ugrozi kuće uz kavački put.

Vatrogasci su natčovječanskim naporima uspjeli da odbrane kuće u čijoj okolini je izgorjela borova šuma i znalački rasporedili iscrpljene snage na pozicijama odakle se požar može lakše kontrolisati.

Kotorskim vatrogascima u pomoć su pritekli dobrovoljci iz Krtola, čija je humanist i kolegijalnost dokazana na djelu kad god je to bilo potrebno.

Pri gašenju su Kotoranima pomagali i vatrogasci iz Tivta i jedan broj privatnika sa cistijernama.

putem se jedva moglo do vrha

Nepristupačni dio Vrmca gase avioni dromaderi Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, sektora za vanredne situacije, kazao nam je komandir kotorske Službe spašavanjanja Maksim Mandi.

On je kazao da očekuje da će se požar gasiti na ovoj lokacioji još najmanje jedan ili dva dana.

Vrijeme je da se eksplozivna sredstva zaostala iz II svjetskog rata koja se nalaze iznad Stoliva konačno uklone i taj teren učini bezbijednim.

Da podsjetimo da su se danas tokom vatrene stihije čule dvije detonacije.

Ostaje i dalje pitanje da li su požari zaista slučajnost ili se radi o nehatu, a možda i o namjernom paljenju za koje postoje brojne indicije.

ovako je izgledao put uz Vrmac
vatra je gutala sve pred sobom
nakon vatre gust dim
dobrovoljci iz Krtola ne čekaju da ih zovu

Požar u Stolivu se ponovo aktivirao, a na Dragalju su dobrovoljci iz Perasta uz pomoć avijacije uspjeli da lokalizuju požar tako da vatra više ne prijeti okolnim kućama.

Kotorski vatrogasci na vrhu Vrmca

6 KOMENTARI

  1. A što političarima našim koji su to najmanje dajete važnost. Oće li oni ili neće posjetit pompijere. Nikad ne došli daleko im kuća od njihove humanosti. Ajte ća, neka nama pompijeri gase i pomažu a lako ćemo za velike , visoke glave iz Kotorskoga DPS a i ostel fele političke.

  2. A ko da dođe da ih obiđe? Ovi neradnici, neznalice i partijski poslušnici koji piju i jedu na trošak države cijeli vijek. Ne bi ih ni puštit trebalo.

  3. Osim gradonačelnice koja je na stalnoj vezi sa vatrogascima, nikoga više od rukovodioca da obiđe umorne humaniste. Oni su svoje špagove napunili i šede po kafanama na račun opštine ili preduzeća đe su u upravnim odborima. Sramota da nema nijednog podprešednika, odbornika prešednika SO Kotor. Neće ni oni vječno. Sram ih bilo.

  4. Bravo momci iz Kotora, Krtola, Tivta, Perasta -humani ljudi, hrabro i srećno. Bog vas čuva , čuvajte se i vi !

  5. Uzdam se u kosmicku odmazdu!
    Pocinioci ce sigurno biti kaznjani, ljudske zakone mozemo “nekako ” eskivirati ali zato nas kosmicki sustignu!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].