Vapori bude Boku i s jeseni

5
brodovi u kotorskom zalivu

U jutarnjim urama rane jeseni kotorskim zalivom pretiču se veliki bijeli kruzeri.

Kao u sred ljeta i ovih septembarskih dana bacaju  sidra pod rivom brodovi koji na kružna putovanja Mediteranom u Kotor dovedu više hiljada turista.

Sa bijelih ljepotica koje zaklone brdo Vrmac i obližnja priobalna naselja, starim gradom rijekama se razmile turisti, u obaveznom điru od glavnog trga, kaletama i pjacetama drevnog grada do bazilike Sv. Tripuna, Pomorskog muzeja, pa bedemima do tvrđave Sveti Ivan.

Obavezno turisti posjete i bogatu kotorsku pijacu koja je ovih dana u bojama i mirisima jesenjih dozrelih plodova, a najviše kupuju njeguški sir, kažu trgovci.

I brojne suvenirnice u starom gradu nezaobilazna su mjesta koje posjećuju turisti sa kruzera, kupujući uglavnom razglednice i po neki autentični suvenir iz Boke i Crne Gore.

ukoliko i vi imate neku zanimljivu priču pošaljite nam tekst sa fotografijama na

email: [email protected]

5 KOMENTARI

  1. Dabogda dolazili sto vise.ALI,prije par mjeseci komentarisao sam na Skali odluku da se kruzerima zabrani obilazak toboze zbog sigurnosti peraskih otoka.Evo do danas sve po starom,niti obilaze a mnogi vise ni sirenom ne pozdrave ni Perast ni otoke.Sramota,malo je reci prema istoriji i nasim precima.Da je srece uveli bi obavezu prolaska pored svetista pomoraca.Gospe od skrpjela.Imam informaciju da su na tu odluku uticali i pojedini piloti koji ih uvode do Kotora.Ako je tako neka se stide i to bi stari rekli “Up…m im se u matrikulu”,Neka pogledaju kuda po svijetu prolaze i vezuju se brodovi ali neovako je lakse i brze zaraditi dnevnicu koju obican radnikne moze zaraditi ni za dva mjeseca.Sramota

  2. Hvala za radost u srcu, bože, kako sam ushicen ljepotom Kotora.
    Brodovi su ono što pripada Boki i Kotoru.
    Trebalo bi osmisliti susret sa posadom, to još niko nije ucinio, budite prvi, Kotor je grad pomoraca a posada su anbasadori svijeta.
    Eduard

  3. Dabogda pa da dolaze kruzeri i zimi a i ljeti sto vise. Samo da se napravi kakvi nadvoznjak kod Lucke kapetanije i ova zaobilaznica koja nam treba vise nego bilo sto drugo jer se kroz grad ne moze pasat. Molio bi Skalu da urgira dje treba ako ikako moze da dobijemo zaobilaznicu jer ako se i ova jedina ulica profunda opet cemo odit barkama kao nekad. Pozdrav!

  4. Ako da Bog kako čujemo bolje će ih dočekati u uređenoj luci ovi novi što su uzeli neke mediteranske luke.Samo da uspiju pa da konačno i kotor bude pravi servis za nautički turizam.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].