Vandali nesmetano operišu, a glavna meta je dobrotska riva

5
polomljene klupe na šetalistu u Dobroti

Ivo Magud

Ivo Magud

Krajem prošle sedmice svečano je otvoreno šetalište do Instituita za biologiju mora u Dobroti, takozvana treća faza, kojom je okončano uređenje dobrotske rive.

Koliko će još biti nove i čitave klupe i ostali mobilijar na ovom dijelu šetališta, pitanja su građana, s obziom da je  više od 14 klupa uništeno i od njih su samo ostali nosači na potezu od pansiona “Sente” do novog dijela šetališta na Plagentima.

I ne samo klupe, vandalizam vlada i hara i kada su u pitanju stubovi javne rasvjete, poklopci na njima, zatim kante za smeće.

Primjera radi, samo jedan stub javne rasvjete košta preko 1.200 eura, a proivođača za takvu vrstu stubova nema u Crnoj Gori, pa se dobavljaju iz uvoza, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

On je naveo i najnoviji vandalski čin krađe klupe koju su za odmor posjetiocima do tvrđave San Đovani kod crkve Gospe od zdravlja iznijela četvorica ljudi.

Neko ko je vješt u ovom poslu, rastavio je i ukrao klupu.

Na glavnom gradskom trgu ovih dana takođe slomljen izlog za reklamu filmova u kinu “Boka”.

Vandalizam je sve učestaliji, a vandali nam nijesu došli da lome i kradu iz susjednih gradova, oni su među nama i sve su agresivniji, kazao je Magud.

Na naše pitanje kako im stati na put, Magud je odgovorio da se razmišlja o saradnji sa MUP-om čiji bi radnici u noćnim satima pojačali dežurstvo i redovno obilazili dobrotsku rivu ili o uvođenju video nadzora koji bi po njegovim riječima trebao biti postavljen po čitavoj opštini.

U susret sezoni, preuzimajući obavezu o održavanju objekata od zajedničke komunalne potrošnje, prema ugovoru sa Morskim dobrom, Direkcija je na osnovu tendera, izabrala izvođača koji će tokom čitave godine vršiti redovno održavanje mobilijara.

Ovaj posao radiće se shodno sredstvima koja su iz budžeta opredijeljena za te namjene, kazao je Magud.

5 KOMENTARI

 1. Aog, aog… ne vidim da se krade bilo sto. Ljudi koji nose aluminijum, bakar, klupe i ostalo, samo vrse PRIVATIZACIJU. Ne vidim razloga da ih prozivate i nazivate VANDALIMA eventualno Sjor LOPOVIMA.

 2. sramota,frustirane i dinaroidne face nam kreiraju kulturu u gradu,a dobro kazu ispred vrata ograda nemozes doc nekad niti proci od policije kao da im je centrala tu,a sada i ovi komunalci da za koje kratko vrijeme mozemo ocekivati verbalne duele izmedju njih ,ja im predlazem da proceraju ovo malo naroda tako da uzivaju sami u blagodetima rive i pogleda na sve cetri bande. ove klupe i ove izloge neka narod cuva,ma u m…………

 3. Što se tiče stubova-kandelabra za rasvjetu Šetališta,
  trebalo bi “prorešetati” one ljude koje nazivaju “sakupljači
  sekundarnih sirovina”. Pod okriljem noći obore
  stub. Sjutradan legalno dođu da ga odnesu u komadima
  kao bezvrednu stvar! A ti stubovi su izrađeni od duraluminijuma,
  ili neke druge nerđajuće legure.
  Klupe začas rastave i olupežaju one elemente od livenog željeza.
  Gdje god mogu skinuti, odšrafiti komadić željeza, bezobzirno skidaju.
  Situacija je postala nepodnošljiva.
  Tome doprinosi nakaradno pravosuđe, koje ovakve terorističke akte
  kvalifikuju kao sitnu krađu. (!)

 4. Na šetalištu u Dobrotu nije moguce vrsiti operacije. (E kako ovi kotorani zovu aperacije – operacija, hahaha 😀 ). Ni ovdje u Bolnici nije bolja situvacija. Nemamo uslova. Ni Ministarstvo Zdravlja i Pameti nema novaca…

 5. A dje je policija? usred grad slomili izlog, navrh tvrđave ukrali klupu, na rivu u Dobrotu kradu i lome a policija gleda ko je vezan a ko ne u sred centra

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].