Uz grančicu masline i kap ulja

0

Tvrtko Crepulja

Tvrtko Crepulja

U cilju promovisanja maslinarstva u Boki, Maslinarsko društvo “Boka” je iniciralo da se Kotor proglasi gradom maslinovog ulja i ova ideja je pretočena u Prijedlog odluke o kojoj će raspravljati lokalni parlament na sjednici 22. jula.

Tvrtko Crepulja, sekretar Opštinskog sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine je za Skala radio kazao da je takođe inicirano osnivanje nacionalnog Savjeta gradova maslinovog ulja u Crnoj Gori i pristupanje mreži Euromediteranskih gradova maslinovog ulja sa sjedištem u Madridu.

U inicijativi da Kotor bude grad maslinovog ulja se navodi interes Crne Gore a posebno Boke Kotorske za očuvanje tradicije, kulture života, načina ishrane i razvoja maslinarstva uz mogućnost samozapošljavanja, kao i razvoj ekonomske i kulturne saradnje sa zemljama Mediterana.

Sve u interesu razvoja opštine i turizma u cjelini, kazao je Crepulja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].