Usvojen rebalans budžeta kotorske opštine

0
Sjednica Skupštine opštine Kotor

Marijana Subotić, MANS

Marijana Subotić – MANS

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kotor odbornicu su donijeli odluku o rebalansu budžeta koji sada iznosi 6.766.000 €.

U budžet figurira 9 miliona kreditnih sredstava namijenjenih za izgradnju lifta u brdu Sv. Ivan koja nijesu realizovana, zbog kojih se rebalans i donosi.

Usvojen je i finansijski plan Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2011. godinu sa izmjenama i dopunama Programa rada Direkcije i Izvještaj o radu Komunalne policije.

Najviše pažnje  izazvao je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana Risan.

Današnjoj sjednici kotorskog parlamenta prisustvovala je i predstavnica NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Marijana Subotić koja je za Skala radio kazala da je interesovanje MANS-a posebno izraženo za Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana Risan.

Takođe je predmet njihove pažnje Nacrt dopuna i izmjena programa rada i uređenje prostora Opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za ovu godinu, kao i Prijedlog odluke o ustupanju nekretnina bez naknade.

Budući da predstavnica MANS-a pokriva područje Boke iz Regionalnog centra sa sjedištem u Herceg Novom, najviše interesovanja je za DUP Risan, jer se konkretno Regionalni centar u Herceg Novom bavi urbanizmom.

MANS prati planske dokumente koje realizuje pod pokroviteljstvom Evropske komisije, kazala je Subotićeva.

Na naše pitanje za stav MANS-a oko aktuelne problematike zemljišta Poslovnog centra “Riviera”, za koje opština tvrdi da je njihovo, a “Riviera” suprotno, i koje je u sudskom sporu, Subotićeva je odgovorila da ovo pitanje nije njeno interesovanje već da to prati program privatizacije kancelarije u Podgorici.

Pozvali smo kancelariju MANS-a u Podgorici, ali još uvijek na ovo pitanje nijesmo dobili odgovor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].