Ustanovljava se nagrada za počasnog građanina Kotora

1
Branko Nedović

Branko Nedović

Branko Nedović

Odbornici kotorske opštinske Skupštine će na sjednici sa opširnim dnevnim redom od 15 tačaka, koja je zakazana za 28. februar, između ostalog razmatrati i Prijedlog odluke o javnim priznanjima i nagradama opštine Kotor.

Novina je da se pored dosadašnje tradicionalne nagrade “21. novembar” dodjeljuje i nagrada za počasnog građanina Kotora za kojeg će se imenovati lice koje je značajno doprinijelo razvoju i afirmaciji grada u dužem periodu.

Počasni građanin Kotora će biti biran jednom u četiri godine, kazao je za Skala radio Branko Nedović, objašnjavajući ovaj prijedlog.

Počasnog građanina će imenovati Skupština na prijedlog jedne trećine odbornika, građana, kulturnih i javnih radnika, a moći će biti  imenovano i lice i izvan Kotora, ukoliko je značajno doprinijelo afirmaciji vrijednosti koje baštini naš grad, kazao je Nedović.

Pred odbornicima će biti i Program kulturnih manifestacija za ovu godinu u kome su nabrojane sve manifestacije po datumima održavanja i njihovom značaju za Kotor.

Pored programa koji su od međunarodnog značaja, kao što je kotorsko kulturno ljeto Kotor Art u programu su i pučke, autentične kotorske fešte.

Za kulturne manifestacije opština je ove godine izdvojila 350 hiljada, 50 hiljada više nego prošle godine, plus 260 hiljada koje će donirati Ministarstvo kulture za programe Kotor Art-a, zaključio je Nedović.

1 KOMENTAR

  1. Predlazem grupu omladinaca iz doba komunizma,koji su smjenili maratonce 1988 godine,za pocasne gradjane nase opstine. Jer mnogo su ucinjeli za svoju afirmaciju ,a time i za nas grad,u proteklom tranzicionom periodu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].