Uskoro se nastavljaju radovi na priobalnom putu u naselju Sveti Stasije

4
Čeka se nastavak radova

Vilma Kovačević

Vilma Kovačević

Na pitanje Skala radija kada će biti nastavljeni radovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži na priobalnom putu u naselju Sv. Stasije koji su već dva mjeseca zaustavljeni zbog arheološkog nalazišta na ovoj lokaciji, odgovorni iz nadzora su nam kazali da izvođač radova očekuje zeleno svijetlo Uprave za zaštitu kulturnih dobara u čijoj su nadležnosti arheološke iskopine.

U zavisnosti od njihove odluke radovi će se  nastaviti.

Rukovodilac arheoloških radova na ovim iskopinama Vilma Kovačević nam je potvrdila da je posao pri kraju.

Rok od 60 dana bio je kratak jer se otvorio posao, i pronađena je čitava mala nekropola grobova starih dobrotskih porodica Radimir, Kosović i ostalih, kazala je ona.

To je uslovilo produžetak radova za još deset dana, koji su u završnoj fazi.

Ovih dana  arheolozi će dati definitivno mišljenje koje će ići u smjeru da Uprava za zaštitu kulturnih dobara donese odluku o nastavku vodovodnih i kanalizacionih radova.

Zakon je bio nedorečen, ali se mora poštovati prioritet infrastrukturnih poslova značajnih za lokalno stanovništvo, kazala je Kovačevićeva.

Snježana Simović, rukovodilac Uprave za zaštitu kulturnih dobara je za Skala radio kazala da se očekuje završetak istraživanja, a nakon izvještaja arheologa iz Centra za konzervaciju i erheologiju nastavak radova na trasi.

Simovićeva je kazala da su ekipa Uprave i direktor kotorskog Vodovoda obišli lokalitet i dogovorili dalje djelovanje na terenu.

Ostaje čudno kako Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Kotor nije reagovao kada se isti put kopao prije tri godine prilikom postavljanja elektro kabla.

Da je tada odrađeno kako treba, danas građani Dobrote ne bi imali ovaj problem.

4 KOMENTARI

  1. Da se naišlo na grobove sa kostima bilo gdje po Crnoj Gori, a koji se naprimjer prezivaju Perović Đukanović Popović Martinović ili slično, nebi bageri orali po kostima i grobovima sigurno. Digla bi se frka do neba, Anfilohije bi kršavao i kleo, a lako vam je ovdje mirnome narodu orat po pretcima.

  2. Sto ste uprli, sve je pod kontrolom Rukovodioca Vilme i danas ce se u Upravi sve rijesiti. Mozda se odluci da se radi Zaobilaznica ))))))))

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].