Uskoro “pauk” u nadležnosti Komunalne policije

6
nepropisno parkiranje ispred Pošte u Kotoru

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Na pitanje Skala radija našto se građani Kotora najviše i žale opštinskoj Komunalnoj policiji u posljednje vrijeme, Zoran Vučinović je odgovorio da je najviše primjedbi na nepropisno parkiranje vozila.

Najgore je u centru grada, preko puta gradske pijace, potezom prema supermarketu “Roda”, pa nadalje, kod glavne Pošte, kao i na Benovu đe su vozila parkirana i na trotoarima, pa čak i pješačkim prijelazima.

Ovaj dugogodišnji problem konačno će se na pravi način riješiti kada se prenese nadležnost u ovoj oblasti sa Uprave policije na Komunalnu policiju.

U narednih mjesec, biće konačno prenešena nadležnost i ovlašćenja vezana za “pauk” službu i naplatu kazni za nepropisno parkiranje vozila, kazao je Vučinović.

Zahtjeva zajednice opština oko davanja ingerencija opštinskim Komunalnim policijama urodiće plodom.

Do tada, ovih dana Komunalna u saradnji sa saobraćajnom policijom pojačala j  kontrolu u reonu starog grada i na mjestima koja su ključna za funkcionisanje normalnog saobraćaja.

Bilo je primjedbi pojedinih građana i na rad firme “Jedinstvo” koja je izvođač kanalizacionih i vodovodnih radova na priobalnom putu u Dobroti oko navodno zagađenja dijela mora što je izazvalo posljedice nekim ugostiteljima na ovom dijelu.

Međutim, kontrolom je ustanovljeno da se radi u okviru projektne dokumentacije i da nije bilo značajnijih zamućenja mora.

Normalno je kada se radi bilo kakav iskop da se pojavljuje voda već na metar u dubini iskopa na priobalnom putu i zato do završetka ovog posla građani moraju imati strpljenja, jer je u pitanju velika investicija, kazao je Vučinović.

6 KOMENTARI

  1. Mora da ce brzo izbori,glasajte gradjani,da bar mjesec,dva mozemo normalno ulicom proci,pa cemo opet cetri godine uzalud kukat.Sigurno se teta Maja slaze i razumije u potpunosti probleme gradjana ili ce kao i obicno reci da su i prije nje bili drugi na mjesto gradonacelnika .

  2. Konačno da se pokupe auta ovig ugostitelja što parkiraju džipove po trotoarima i što su autima ulazili u staro gradsko jezgro da im se krempite ,ne prospu…greote…
    Viđećemo kad se krene sa tijem paukom,kako će se štrcati i kako će trošiti impulse da se poštede greotnici i sirotnici sa opasni mašinama,e greote…
    No i donjim putem Dobrockijem,da se malo pošenu ovi što imaju 3-4 auta za svaku priliku i svaku ljubavnicu…
    Činimi se da im kod ovoga novoga načelnika neće trebati uobičajne fore i prenemaganja…no VIĐET ĆE MO…

  3. Sa srecom i da docekamo tzv pauk u nasem gradu, jer je sramotno da su skoro svi trotoari zauzeti nepropisno parkiranim vozilima. Napokon cu moci sa bebom i kolicima da prodjem trotoarom os skaljara do grada a takodje i donjim putem kad setamo !!! Svu srecu Vam zelim Vucinovicu samo naprijed

  4. Molim da se vrsi usteda. Jola Drinjaka penzionera sa Prcanja cemo zaposlit da bude pauk u Kotor. On je sav za tu rabotu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].