Uskoro nove količine brzih antigenskih testova

0
Sead Čirgić

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) obezbijedio je 20.000 brzih antigenskih testova, saopštio je direktor te ustanove Sead Čirgić.

On je za TVCG rekao da su testovi raspodijeljeni svim zdravstvenim ustanovama koje tretiraju kovid pacijente.

“Vidimo da kod jednog broja zdravstvenih ustanova su ti testovi već nestali, i Vlada je donijela zaključak o obezbjeđenju dodatnih 700.000 eura za nabavku dodatnih količina testova. Računamo da će se nabaviti između 65 i 70 hiljada testova”, rekao je Čirgić.

Postupak nabavke je u toku, a sve je povjereno Montefarmu, rekao je on.

Na pitanje da li domovi zdravlja mogu da naplaćuju testove, Čirgić kaže da je to moguće samo u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

“Gdje je definisano da bi se neka usluga naplaćivala u okviru javne zdravstvene ustanove, mora se prethodno obezbijediti saglasnost Ministarstva zdravlja, a ta usluga se može naplaćivati samo trećim licima. Šta su treća lica? To su svi oni koji nijesu osiguranici Fonda, kao i lica koja dolaze iz inostranstva, odnosno zemalja sa kojima nemamo potpisan sporazum o osiguranju”, rekao je Čirgić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].