Uskoro jedinstvena elektronska baza podataka za pomorce i plovne objekte

0
Lučka kapetanija u Kotoru

Nikola Drakulović

Nikola Drakulović

Ministarstvo pomorstva i saobraćaja radi programe za jedinstvenu elektronsku bazu podataka, kako za pomorce tako i za plovne objekte.

Za tu svrhu Lučka kapetanija u Kotoru se oprema novim kompjuterima i radi nove programe koji će biti dostupni pomorcima čija će ovlašćenja i pomorske knjižice ući u jedinstvenu bazu podataka.

U kotorskoj Lučkoj kapetaniji potrebna je obuka mlađih kadrova, posebno inspekcijskih službi, budući da je Crna Gora pridruženi član Pariskog kluba, to jest memoranduma takozvani Pariz Mou, kazao je za Skala Radio Nikola Drakulović, šef Lučke kapetanije.

U zavisnosti od pridruženog perioda od godinu-dvije, sada je aktuelna međunarodna obuka inspekcijskih službi kako bi na nivou Paris kluba sve službe bile ujedinjene i koordinirano radile kada je u pitanju pregled brodova na međunarodnim putovanjima, objašnjava kapetan Drakulović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].