Uskoro će se znati da li će se odmrznuti Liberalna partija ili napušta vladajuću koaliciju

24
Andrija Pura Popović

Andrija Popović

Andrija Popović

U  godini koja je na izmaku Liberalna pratija Crne Gore je otvorila niz aktuelnih tema među kojima i neke tabu teme u Crnoj Gori, kao što su legalizacija prostitucije, dekriminalizacija lakih droga, ograničeno na marihuanu, nacionalne penzije majkama sa troje ili više đece, a dali su i podršku ranjivim grupama prevashodno LBT zajednici i RAE populaciji.

Nedavno je Opštinski odbor LP Budva otvorio veoma značajnu temu vraćanja kulturno istorijskog nasljeđa koje je oteto i odnešeno u Beograd, a manji dio i u Zagreb i Split, podsjetio je za Skala radio Andrija Popović, predsjednik LP CG.

Prije sedam mjeseci liberali su zamrzli članstvo u vladajućoj koaliciji na državnom nivou i uskoro će glavni odbor ove partije donijeti odluku da li se vraćaju ili definitivno napuštaju vladajuću koaliciju, kazao je Popović.

Ono što ih čini nezadovoljnim je činjenica što nije poklonjena dovoljna pažnja identitetskim i drugim nacionalnim vrijednostima koje predstavljaju kamen temeljac crnogorskih nacionalnih interesa.

“Takođe smo se zalagali za uspostavljanje uslova koji će obezbijediti povoljan privredni ambijent za  ekonomsku efikasnost i za istinsku a ne deklarativnu borbu protiv sivog tržišta i sive ekonomije. U tome nijesmo u potpunosti uspjeli, iako je situacija bolja nego prije godinu”, kaže Popović.

Iako su se liberali  od prvog dana zalagali da Crnogorska pravoslavna crkva bude zakonom priznata institucija iz čije je duhovnosti proistekla svijest o nezavisnosti i suverenitetu države Crne Gore, nijesu ni na tom polju uradili puno. kazao je Popović.

On je podsjetio da je jedno od takođe osnovnih zalaganja bilo identifikacija crnogorske nacionalne manjine u inostranstvu i da vlast treba da u skladu sa međunarodnim pravom u saradnji sa stranim državama uredi njihov položaj i obezbijedi poštovanje njihoviog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Ovo pitanje je postavljeno i na premijerskom satu.

Poslije toga se nešto pokrenulo i u našim ambasadama su počele radnje na prikupljanju evidencija.

LP će se i u 2014. godini zalagati za osnovna načela evropskog liberalizma vjerujući da će i crnogorsko društvo što prije da sazri da bi moglo prihvatiti sve te evropske vrijednosti, zaključio je Popović.

24 KOMENTARI

 1. A moja Margi(c)ta neko avni..anin,od beskrupula….a, po neko…insanajvan -ka ti cara mia Margi(c)to….?! Jedino ,đe ti mogu pripomoći-je: dajem ti prijedlog promijeni polog-dako ti prestane kokodakanje?

 2. Зашто неко своме детету даје име Јоле? Зашто му тепа? Је ли то зато што види да му је дете ћакнуто? Зашто дете не добије име Јован него блескасто – Јоле?

 3. Kako bi ste preveli našku riječ: P E Č O B R A Z A N? Vrlo jednostavno- uz potrebnu pacenciju-da ne pogriješite redosled? Dakle,danima i godinama na ovom portalu i drugim portalima diljem Crne Gore “jezdi” pod raznim imenima-špic nametima izvjesni “škaljar” punoglav(ac)-iz potoka Zvjeronjak- Ilijaz Bijelićuk..ovdašnji-sa bliznom andresom Peluzica…hahaha..hehehe…bebebeee! Zatim,ka na traku-đe se puni vještačko đubrivo pune se džakovi oliti vreće-špic nameti sa :Bjeladin Humac,Adio Mare,Duklja -Zeta-Crna Gora,Krsto Tokov,Vegatirajanac-Libertarijanac,Sekule,maki mali,Borota..Bokelj”,i drugi poput ovoga cikličnog Šavničanina-(uz upotebu ćirilične tastature)kao i mnogi drugi “azotirani” nameti špic podrijekla?! I da je ovo tačno-istina: potvrdio je, sa svojim komentarčićima ,od 12-do 15.decembra 2013, na ovu temu:..Ilijaz Bijelićuk-kroz špic azotna punjenja..Adio Mare-Šavničanin-Bokelj ! Takođe, treba znati,da je Ilijaz Bijelićuk,pod špic azotiranim nametom-punjenjem Bokelj,lani poslije onih svinjarija(pred majske izbore-2012,iskazanih na OŠ Drago Milović u Tivtu,uz vrijeđanje i prijetnju,upućene Hrvatima!),na ovom Portalu pokrenuo “veliku-epohalnu akciju”..da se ostvari “autonomna boka kotorska” od “braće po kami..im u tabule raze…srba i hrvata”..zarad budućnosti njihove đece-uz konstataciju da su i Grbljani Bokelji? Akcija teče..Ilijaz od mržnje vene?..Samo (ne)znamo dokle će venuti-jer se nije obratio većinskom narodu Boke Kotorske..za nazočnu nakanu “autokefalnu boku kotorsku”?
  Dragi Ilijaz Bijelićuku.ma(g)skoto sa nekadašnjeg pakrginga od Stare centrale do Ledare-na izvoru Gurdić,smanji doživljaje i posveti se sebi i svom liječenju….od virusa-m r ž nj a ,prema onima koji nisu tvoje “v j e r e”! Učini to zarad potomaka i njihove majke..i biće ti sretna i napredna budućnost tvog ,ni krivog ni dužnog potomstva-za tvoja ne baš umilna (ne)djela!
  Primi od Jola,dragi Ilijazu, iskrene pozdrave iz mog ubavog rodnog Prčnja!

  • Jole Boga ti,po tebi,jesu li ili nisu Grbljani Bokelj?
   To vec nekoliko puta pominjes,daj reci nam to tvoje geografsko otkrice?
   Jole,proslo je vrijeme kad si zario i palio 91.po Peluzici i slao nas po ratistima diljem hrvatske mlade demokracije.

 4. Geni,geni..erceggeni Ilijazu Bijelićuku,uz pitance,što ti bi, e se nisi “javljao”-pod špic nametom Šavničanin- od ljetos?Oli si bekice po Šavniku šemenio-i na ultimu rabote ,na Skala radiju problejao-na novoj obiteljskoj ćiriličnoj tastaturi? Čestitam! Ne zaboravi,budi redovniji u uzimanju ljekova, i obavezno pojačaj količinu soli u ishran-čime ćeš ,definitivno, umanjiti uticaj mržnje na tvoju tabulu razu,iz koje ti izvire mržnja-ka iz potoka Zvjeronjak- prema onima koji nisu tvoje paše vjere-koju sijete-ali brez uspjeha, jer takva nije nikada nicala-niti će… u Boki Kotorskoj i Crnoj Gori!
  Ćao,uz pozdrav ,tebi, ma(g)skoto sa parking placa kod Ledare i Stare centrale na izvoru Gurdića…od onoga koji nemere biti “ćaknut”-jerbo nije od genaercega-da oprostiš i izvineš,ka ti!

 5. Какво је то име Јоле? Да ли се то даје блесавој деци? Зар не треба име да буде Јован? Зашто неко своме детету даје неозбиљно име Јоле? Ако родитељ своме детету да име Јоле могу разумети да је родитељ помислио да има ћакнуто дете.

  • Браво Шавничанин !!! Мени је мило мало мјесто Шавник. Тамо ми је кума и волим да за вријеме љета одем горе на одмор па се покријем деком у сред љета.

 6. Adio Mare ,sretni ti praznici ,kao i oni što ti je ona baba s’Ubala slavila do dolaska u Škaljare-uz dodatne sreće da ti ih podari gospod-tebi i obitelji, sa onoliko ljubavi sa koliko ti voliš ove ostale koji nisu “tvoje vjere”!
  E moj Ilijaz Bijelićuk,i više od toga-posebno u trenucima kada zaboraviš na obavze-uzimanja ljeka za smanjnje konfuzije u tvojoj tabuli razi?
  Poznato nam je odakle mržnja prađedovska-(sopstveno priznanje od marta ove godine na istom ovom Portalu-samo što tema bijaše:” izgradnja zgrade uprave Javne Kuće “Luka Kotor”)-u tvojoj ispraznoj tabuli,ali zabrinjavajuće je što još nisi ukabulio..da mržanja razara one koji je siju i upućuju-a ne one kojima je upućena?
  Ćao maskoto-sa staroga “parkinga”,koji bijaše ,u jedan vakat, između “Ledare” i “Stare centrale” na Gurdić!

 7. Oteše mu ideju Urugvajci. Prije neki dan legalizovaše kanabis.
  Sada je ostao bijeli prah. Možda nađe među njima dovoljan
  broj glasača da pređe općinski celzijus, pardon: cenzus.

 8. Bravo Pura,
  najbolje ti je ovo za prostituciju (politicku) jer se stalo prodajete za djabe.
  Zamrzli se u Vladi hehehe
  Marihuanu treba legalizovati, a ja sam i za cist cocain, pa ko moze nek izvoli…bili bi cistije pameti dostinja, no sto su danas.

  Posebno mi je milo sto trazite iz Srbije sto su ukrali Budvanima.
  Da li to znaci, da ono sto je Crna Gora maznula Karadjirdjevicima, da ce biti reciprocitet?
  Posteno. No sto!!!
  Pozdravio te Mihailo hehehe i Jola isto …

  Adio Mare, Pura…kako te Milo smirio???
  Kako???

  • Adio Mare ,adio pameti,
   Pošto si za čist kokain,kako si napisao,znači imaš iskustva sa ušmrkavanjem raznoraznih mješavina pa znaš prepoznat što nije čisti a ?
   Veliš da bi bili čistije pameti ? Vjerovatno ka što je tvoja !
   Ne daj bože ka što je tvoja pamet, Bože me sačuvaj takve čistote,
   Ljekovi ti izgleda ne pomažu ,na što te dondo Jole sa Prčanja stalno upozorava pa si počeo da šmrkaš ne bi li ti se pamet izbistrila,
   Udri Bože svuđe samo ne u pamet ! narod veli……..
   Veliš što je Crna Gora maznula karađorđevićima ?
   A kad će Srbija platit Crnoj Gori ,crna ti pamet Adio Mare,
   ratnu odštetu počinjenu za vrijeme karađorđevića ,ljudske živote ne može vratit
   ,pa neka plate koliko su samo kuća zapalili za vrijeme tiranije !
   Pozdravio te Kačavenda Adio Mare,adio pameti.

   • Liberalu,

    Brate moj koji ste vi to?
    Jeste li vi oni sto se zaklinjaste u lik i djelo Slavka Perovica?
    Jeste li vi oni koji sebe nazivate Kotoranima a Cetinje volite vise od Kotora?
    Treba da ustanete kad pominjete Karadjordjevice!

    • Adio Mare, malo si se zafrko pa nisi promjenio ime pa potpisao sa Bokelj,pazi drugi put,pa mozda promislimo da to nisi ti,
     a gore si potpisao cirilicom Savnicanin inace Jole ti je skraceno od Jordan,mislim na ovoga Jola ,
     ali odgovorit ce ti Jole ne brini,
     Koji smo mi ?
     Mi smo oni sto osvijetlise obraz Crne Gore devedesetih,koji je bio tada kao i ovi tvoj danas crn da crniji ne moze biti,
     Mi smo bili svjetla tacka u tadasnjem mraku u kome je bila Crna Gora,
     na lijepu srecu te je Milo prihvatio nasu ideju ,Liberala, te stvorio nezavisnu drzavu Crnu Goru na vasu veliku zalost,a na nasu srecu !
     Mi sebe prvo nazivamo CRNOGORCIMA pa onda Kotoranima,Cetinjanima itd,znaci pripadnici onog naroda koji nikada ne poznase ropstvo kao tvoj narod Adio Mare adio pameti,pet stotina godina ste bili kmetovi Turcima,posledice toga vidljive na svaki korak !
     Kad se spominju Karadjordjevici,ustajemo i trazimo ratnu odstetu za unistenje imovine, i odstetu za zlocine koje su Karadjordjevici napravili po Crnoj Gori koja je prikrivana dugo vremena.
     Istina kad tad izadje na vidjelo.
     Bokelju E VIVA MONTENEGRO E VIVA ,

     • E viva su ti djedovi klicali Talijanima 41..
      Takvi ste bili i ostali……kleli ste se u Kralja Nikolu pa ga prodaste,klanjali se poslije njega i Aleksandru,zamijeniste ga brzo sa Talijanima,ljubili ste poslije njih Staljina,pa Tita u p…….pa Sloba i Momira,Slavka…..sad Mila…..a prodali biste majku rodjenu a ne Crnu Goru kao sto ste i prodali prije desetak godina dio kotorske opstine pa se podzapali oko para…..

      Zaboravih te pitati…..imate li vise clanova glavnog odbora nego biraca?

    • Ovaj tvoj tekst mržnje Bokelju-Adio mare ,adio pameti,je upućen ne samo Liberalima,nego svim Crnogorcima,
     Na način pisanja pozavidio bi ti i sam nesretni Vasko Kostić iz Tivta,
     Da nije bilo Crnogoraca još bi ste nosili fesove na glavu ,
     Za razliku od tebe kome je Slobo Smrdošević bio idol i ostao mi smo mu bili neprijatelji ,ali preživjesmo i tu diktaturu kao što preživjesmo diktaturu Karađorćevića ,što počiniše teške zločine po Crnoj Gori !
     Veliš prodali bi Crnu Goru a ? Nikada Crnogorci neće prodat Crnu Goru no ste vi prodali Kosovo kukavico jedna !
     Ima nas dovoljno ,a najvažnije od svega je da se ostvarila ideja o suverenoj Crnoj Gori što je i nekada i bila,biće da su po tebi one ambasade na Cetinje i ona Srpska ambasada fatarmogana ……
     Tvoj idejni vođa Pavle Đurišić je dočekao na Cetinje Talijane sa sirom i pršutom i bradom do pojasa i zdravicom “Benvenuti amici” i bio im odan sluga fašistima,a skončao kao i sve vaše velikosrpske ideje i projekti.
     Da nije Crne Gore i Crnogoraca pripojili bi ste Boku Šumadiji ali mi smo zato tu da vam onemogućimo tu ideju na vašu veliku žalost.

 9. Lijepo receno …. iako ste nejaki, otvorili ste mnogo drustvenih rasprava i tema u ovo kratko vrijeme, svaka cast.
  Vi vucete drustvo naprijed!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].