Uručena medicinska zaštitna oprema koju je Slovenija donirala Crnoj Gori

0

 

Danas je dopremljena donacija medicinske zaštitne opreme, koju je Slovenija uputila Crnoj Gori kroz Mehanizam za civilnu zaštitu Evropske unije.

Povodom primopredaje opreme, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsad Mulić izrazio je zahvalnost Vladi Republike Slovenije u ovoj teškoj situaciji borbe sa virusom COVID-19, koja je iskaz zajedništva dva naroda.

“Ova donacija potvrđuje kvalitetnu i intenzivnu saradnju između naše dvije zemlje i pokazuje da su solidarnost i humanost vrijednosti koje nas povezuju“, kazao je Mulić.

Takođe, istakao je da donacija potvrđuje i značaj članstva Crne Gore u Mehanizmu za civilnu zaštitu Evropske unije.

Mulić je uputio apel građanima da budu svjesni da se borimo sa ozbiljnim protivnikom i da poštuju preporučene mjere.

 

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker je kazao da su sa pandemijom COVID-19, međuzavisnost i potreba za solidarnošću, postali još očigledniji.

“Sloveniju, kao odgovornu članicu Mehanizma za civilnu zaštitu EU, izuzetno raduje što danas Crnoj Gori može predati zaštitnu opremu (maske i dezinfekciona sredstva) u ukupnoj vrijednosti preko 102.000 EUR. Ovaj čin je dodatni dokaz dugogodišnjih bliskih prijateljskih odnosa između naših država“, saopštio je Presker.

Pozvao je građane Crne Gore da ostanu odgovorni zbog sebe i svoje okoline te da dosljedno koriste zaštitna sredstva i prate preporuke nadležnih organa u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].