Urini kadrove vedre i oblače na Policijskoj akademiji

0
Nebojša Mrvaljević Foto A+TV

Da li je nova generacija policajaca unaprijed osuđena na neznanje koje stiče na Policijskoj akademiji?

Urini kadrove vedre i oblače na Policijskoj akademiji

Potonja je ura da se ova nekad respektabilna ustanova spasi od zuluma koji čine Stanišić i njegovi mentori, koji i ako formalno više nisu dio vlasti, preko njega povlače poteze, žrtvujući ga kao piona u beskrajnoj političkoj igri…

Autor: Nebojša Mrvaljević

Na Policijskoj akademiji u Danilovgradu direktor Stanišić ne gubi vrijeme već koristi pruženu priliku da svoje partijske drugove i drugarice materijalno i finansijski obezbijedi, ne vodeći računa što će na taj način načiniti nesagledive negativne posljedice za Ustanovu i njene polaznike. Za ovog istog direktora je Osnovni sud u Podgorici donio prvostepenu presudu da je protivzakonito izabran na javnom konkursu i sada se čeka potvrda Višeg suda za istu.

Naime, za nastavnicu pravne grupe predmeta koja buduće policijske službenike uči pravnim naukama, Stanišić je angažovao Ivu Vukoslavčević, direktoricu Direktorata za normativne poslove u MUP-u, koja je osumnjičena da je falsifikovala potvrdu koja se odnosi na njeno radno iskustvo. Radi se o osobi koja nema nikakvo iskustvo u nastavi, a o njenom radnom iskustvu i znanju je suvišno govoriti jer se tom problematikom bavi nadležno tužilaštvo.

Takođe, kao nastavnicu na predmetu Komunikacija, direktor Stanišić je angažovao Kristinu Đukanović koja je po struci psihoterapeut i njeno angažovanje je direktno u suprotnosti sa Obrazovnim programom Policijske akademije, koji zvanje psihoterapeut ne prepoznaje ni na jednom predmetu.

Kristina Đukanović je već bila protivzakonito angažovana od strane Stanišića u komisiji koja se realizovala na Policijskoj akademiji prilikom prijema polaznika i tada suprotno Pravilniku akademije, jer je neophodno bilo da članovi komisije budu diplomirani psiholozi, a nikako psihoterapeuti, navedenom problematikom se takođe bavi nadležno tužilaštvo. Upravo je Kristina Đukanović na taj način bila produžena ruka bivšem ministru Adžiću prilikom sprovođenja upisa na Policijsku akademiju, a sve u cilju ostvarivanja političkih interesa Ure.

Ove dvije vedete Ure i kadrovi bivšeg ministra Filipa Adžića vedre i oblače na Policijskoj akademiji, uvodeći buduće polaznike u tajne pravnih nauka i komunikacije, a suvišno je govoriti o njihovim stručnim referencama koje su ih preporučile za ovako odgovoran posao. Postavlja se pitanja šta u bliskoj budućnosti možemo očekivati od policijskih službenika koje su one obučavale da se uhvate ukoštac sa kriminalnim pojavama?

Da li je nova generacija policajaca unaprijed osuđena na neznanje koje stiče na Policijskoj akademiji? Što se tiče direktora Vladimira Stanišića, protiv kojeg je podneseno više krivičnih prijava u Specijalnom tužilaštvu, one su još uvijek u fazi izviđaja, međutim on za to vrijeme ne sjedi skrštenih ruku, već vraća dugove svojim mentorima iz Ure koji su ga tu postavili da bude marioneta, izvršavajući njihove uske partijske interese…

Forum slobodnih građana „Luča“ je i do sada ukazivao na zloupotrebe centara moći, prvenstveno političke ali i finansijske, zarad separatnih interesa pojedinaca i organizovanih (kriminalnih) grupa što će nastaviti da čini i dalje. Protivzakonito činjenje radi ostvarivanja političkih ciljeva i protivpravne finansijske koristi na štetu građana mora biti prepoznato i pravovremeno procesuirano kroz institucije sistema.

Potonja je ura da se ova nekad respektabilna ustanova spasi od zuluma koji čine Stanišić i njegovi mentori, koji i ako formalno više nisu dio vlasti, preko njega povlače poteze, žrtvujući ga kao piona u beskrajnoj političkoj igri…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].