URA: Skandalozno da Spajićeva vlada potroši pola miliona eura za šest mjeseci

0
Foto: GP URA

Krajnje je skandalozan podatak da Spajićeva vlada za šest mjeseci potroši pola miliona eura za ručkove i pića u zemlji i inostranstvu, istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući objavljene podatke da je za troškove reprezentacija potrošeno 4,1 milion eura.

“Još jednom se pokazuje potpuno neprihvatljiv i neodgovoran Spajićev odnos prema javnim finansijama, u trenutku kada građanke i građani sanjaju o poboljšanju životnog standarda usljed neobuzdane inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica”, naveli su iz GP URA dodajući da Vlada na troškove reprezentacije troši skoro pet miliona eura, vrijednost sa koliko bi se, kažu, “mogla izgraditi tri vrtića”.

,,Poređenja radi, troškovi reprezentacije Abazovićeve Vlade bili su više nego duplo manji jer je to Vlada koja je radila u interesu građana i imala vrlo odgovoran i skroman odnos prema javnim finansijama, istovremeno stvarajući dodatne prihode sa vraćanjem u državno vlasništvo brojnih dobara. S druge strane, danas se suočavamo sa nastavkom prakse DPS-a, gdje se prema budžetu funkcioneri PES-a ponašaju kao prema otvorenom računu koji treba samo prazniti”, naznačili su iz URE.

Iz URE su pozvali Spajića da građanima objasni ovako visoku potrošnju i da kaže “kakvu korist građanke i građani imaju od ovolike količine ručkova koji se finansiraju iz Budžeta svih nas”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].