Upozorenje Direktorata za vanredne situacije: Tokom vikenda opasnost od požara

1

 

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, sjutra te tokom noći između petka na subotu i u subotu prije podne, očekuje se jak vjetar u centralnim i južnim predjelima Crne Gore. Ova situacija će, zajedno sa visokim temperaturama usloviti vrlo visok indeks opasnosti od požara, prvenstveno na širem području Podgorice, Danilovgrada i na primorju, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije.

“Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da iskažu visok stepen odgovornosti u odnosu na najavljenu situaciju i da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru. U tom kontekstu, svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja preduzeće sve neophodne preventivne mjere i radnje kako bi se rizik od požara za naredni period sveo na minimum”, navodi se u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije, zajedno sa ostalim subjektima sistema zaštite i spašavanja će pratiti situaciju na terenu i biti spreman da, u skladu sa raspoloživim materijalno-tehničkim kapacitetima pravovremeno i efikasno reaguje, uz napomenu da će, s obzirom na predviđenu meteorološku situaciju, sve do 25. septembra biti prisutan rizik od nastanka požara.

“Napominjemo da je u periodu od 13. do 17. septembra, kada je iz Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju takođe najavljen toplotni talas sa pojačanim rizikom od požara, u centralnom i primorskom dijelu bilo 73 požara na otvorenom prostoru, a da su avioni za gašenje požara MUP-a napravili 54 leta u ukupnom trajanju 24 sata i 15 minuta. Prema informacijama opštinskih službi zaštite i spašavanja pričinjena je minimalna materijalna šteta, jer je uglavnom gorjela trava i nisko rastinje, sa izuzetkom dijela maslinjaka u Ulcinju”, zaključuje se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Boze spasi od ovih prognoza.
    I prganizacija.
    Da nije zalosno.
    Bilo bi smijesno.
    Ide diga zima i gladna.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].