Ugostiteljski objekti najviše šporkavaju grad

3
kotorski zaliv

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Na naše pitanje ko najviše i na kojim mjestima ne poštuje odluku o odlaganju smeća u našem gradu i otežava posao komunalcima koji se trude da održavaju čistoću u svako doba dana, Zoran Mrdak direktor Komunalnog preduzeća nam je odgovorio da je najveći i stalni problem odlaganja smeća kod Elektrodistribucije na sjevernim vratima od grada.

Tamo se čak odlaže i građevinski materijal, kaže on.

Takođe je poseban problem u ranim jutarnjim satima kada se bez kontrole odlaže otpad i ambalaža iz ugostiteljskih objekata.

Bez obzira što komunalci apeluju na ugostitelje da im pomognu i sarađuju, mnogi i dalje ne poštuju zakon.

Nije teško identifikovati odakle i iz kojeg kafića je smeće pa će se  prema vlasnicima primijeniti zakonske kaznene odredbe, kazao je Mrdak, ali i načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović za Skala radio.

Često i pojedini građani starog grada ne poštuju odluku o odlaganju smeća, pa ga odlažu na kontejnerskim mjestima kada za to nije vrijeme.

Naplativost komunalnih usluga je na niskom nivou i obrazovana je komisija koja prati one koji godinama ne plaćaju obaveze, zaključio je Mrdak.

3 KOMENTARI

  1. Pitanje za g-dina Mrdaka: “Da li postoje problemi u odrzavanju cistoce jer primjecujem danima smet koji previre iz kontejnera, takodje se do kontejnera jedva moze prici od kolicine smeta…, na lokacijama kod Ele u Skaljarima, u Dobroti, na sv. Stasiju….?”

  2. Kad je riječ o smeću da pomenemo i Dobrotu. Najprljavije je upravo ispred samoposluge “ELE” u Dobroti. Izgleda da nemaju para da očiste dvorište ispred svoje kuće. Danima se tamo nagomilava smeće, i to ispred “tržnog centra” punog namirnica. Ali dabome, to niko ne vidi! Gledate samo ono što se događa u Starom gradu. Izađite zaboga malo i izvan grada, i ovamo žive ljudi.

  3. Nemojte mi samo rec da se ne zna iz kojih je kafica smet i ambalaza. Nego to je ti mene a ja tebe necu…dogovoreno…a j i c p u r o k. Uputsvo za citanje-citaj ozada.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].