Ugostitelji poručuju da neće zatvarati lokale, u petak protest u Podgorici

1

Udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora poručila su da neće poštovati mjeru Instituta za javno zdravlje o zatvaranju ugostiteljskih objekata i najavili su za petak, 6. novembra protest na Trgu nezavisnosti u Podgorici, na kome će osim ugostitelja iz glavnog grada, biti i njihove kolege iz cijele Crne Gore.

Sa ovom odlukom ugostitelji su upoznali i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne boljesti.

Podsjećamo da je Institut za javno zdravlje najavio da će ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra u ponoć biti zatvoreni, kao i da će ta mjera trajati najmanje 14 dana. Na pordručju opština koje su u grupi 2 ugostiteljski objekti radiće do 22 sata (Kotor, Bar, Berane, Nikšić, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja i Andrijevica).

“Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID-19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolest”, piše u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora.

Ugostitelji u dopisu naglašavaju da moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede.

“Ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju. Ipak, mjere NKT-a odnose se isključivo na ugostiteljstvo čime se ova grana privrede stavlja u diskriminatorski položaj u odnosu na sve druge, bez ikakvog osnova”, zaključuje se u dopisu.

1 KOMENTAR

  1. Ako imalo ima drzave, fino ubaci inspekciju u svaki kafic, jer niko od njih nema sve papire i sve placeno, pa da vidis kad krenu da ih zatvaraju jedan po jedan…a ne se ne mogu suzdrzat 20 dana da zatvore dok se primiri zdrastvena situacija…a kad smicu dobre pare onda ne prave nikakve proteste niti spustaju cijene

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].