Ugašen požar na San Đovaniju, spašena Gospa od zdravlja

1
Spašena crkvica Gospa od zdravlja

Maksim Mandić

Maksim Mandić

U Kotoru, jutros oko 1 sat i 30 minuta, izbio je požar na brdu San Đovani.

Nakon dojave građana dežurnom u vatrogasnoj jedinici Kotor, odmah je upućena prva postava od 5 vatrogasaca, a potom i ostali, kaže za Sklaa radio Maksim Mandić, komandir Opštinske službe zaštite i spašavanja.

Požar je izbio u neposrednoj blizini crkve Gospe od zdravlja i nošen jakim vjetrom veoma brzo se širio do preko male tvrđave.

Vatrogasci su naprtnjačama i sa ljudstvom po izuzetno nepristupačnom terenu požar ugasili jutros oko 5 sati.

Spašena je i potpuno bezbjedna crkva Gospa od zdravlja, a požar je počeo iza nje.

Vatrogasci su iza crkve pronašli bidon od nafte ili benzina i ne zna se da li je  bidon na ovom mjestu od sinoć ili je ostao od neke prethodne iluminacije kada se osvjetljava trvrđava, kazao je Mandić.

Vatrogasci su bidon predali kotorskoj Ispostavi policije da ispita ovaj slučaj.

U požaru nije stradao ni jedan od reflektora koji osvjetljavaju bedeme i ni jedan bor, iako ih je malo na San Đovaniju, a li i to malo je dragocjeno, kazao je komandir Mandić.

1 KOMENTAR

  1. Nebi me čudilo da jedan dan zapale i ovu crkvu. Svašta će mo doživjet da vidimo….Odavno se već najavljuju heroji… Na zid Sv. Matije u Dobroti još od 2000 godine stoji napisano “Ovu crkvu treba zapaliti……” i obavezno kao i uvjek oznaka ilitiga potpis heroja, znate koja ona s 4 jednaka slova, Pa nego što , treba sve zapaliti … pa onda iznova , lijepo sve nanovo sagraditi , da se zna čije je a čije nije…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].