Udruženje državnih tužilaca: Brinemo za bezbjednost kolega

0

Zabrinuti smo za bezbjednost kolega zaposlenih u Državnom tužilaštvu i istovremeno najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja i ugrožavanja sigurnosti usmjeren ne samo prema državnim organima već prema svim građanima, saopštili su danas iz Udruženja državnih tužilaca, nakon što se Cetinjanin D.D. (61) ubio aktiviranjem bombe u Državnom tužilaštvu u prijestonici.

Iz Udruženja državnih tužilaca su ukazali na težinu i složenost poslova Državnog tužilaštva kao organa gonjenja učinilaca krivičnih djela i drugih kažnjivih djela.

“Istovremeno apelujemo na sve državne institucije i pojedince da u okviru svojih prava i dužnosti doprinesu jačanju javne bezbjednosti i opšte sigurnosti građana. Udruženje Državnih tužilaca u ostvarivanju ciljeva svog organizovanja preduzima redovne aktivnosti na zaštiti prava na samostalnost i nepristrasno obavljanje državnotužilačke funkcije, zaštiti ugleda i dostojanstva profesije i nosilaca funkcija i unaprjeđenju nivoa znanja i iskustva državnih tužilaca”, poručuju iz Udruženja.

Cetinjanin D.D. (61) ubio se danas aktiviranjem ručne bombe u prostorijama Tuzilaštva u tom gradu, saopšteno je nezavnično CdM-u iz poicije.

U blizini nije bilo nikog od zaposlenih u Osnovnom državnom tužilaštvu, kao ni građana.

Policija ne obezbjeđuje ovaj objekat.

U toku je istraga,  a novinarima nije bilo dozvoljeno da uđu u prostorije Tužilaštva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].