U završnoj fazi sanacija krova i fasade Instituta za biologiju mora

0
Institut za biologiju mora u Kotoru

Aleksandar Joksimović

Aleksandar Joksimović

Nakon 30 godina Institut za biologiju mora u Kotoru, odnosno palata Radoničić, se sanira i adaptira.

Spoljašnji radovi na fasadi su u završnoj fazi.

U minulih mjesec radovi su prvenstveno bili usmjereni na adaptaciju krova Instituta koji je veoma specifičan jer ima 6 posebnih krovnih površina, kaže za Skala radio dr Aleksandar Joksimović, direktor Instituta.

Adaptacija ove naučne institucije se finansira iz sredstava Svjetske banke i preko projekta jačanja institucija u Crnoj Gori koji će se baviti kontrolom hrane i sredine iz koje se ta hrana proizvodi.

U ovom slučaju, Insitut za biologiju mora će biti zadužen za kontrolu morske vode za potrebe marikulture.

Nakon spoljašnjih radova, uskoro će početi i radovi na adaptaciji, modernizaciji i ponovnom malterisanju prvog sprata Instituta za potrebe budućih labaratorija.

Kompletan posao, uz konzervatorske uslove Regionalnog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, biće završen za naredna dva mjeseca.

Joksimović je kazao da će iz jednog drugog projekta, IPA-2009 koji je posvećen razvoju morskog ribarstva na crnogorskom primorju od sredstava Evropske delegacije u Crnoj Gori, biti renoviran i drugi sprat Instituta sa salom za konferencije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].