U toku sanacija dijela palate Pima u Kotoru

3
Palata Pima

Jagoda Berberović

Jagoda Berberović

Sjeverozapadni  dio palate Pima u starom kotorskom gradu, gdje se nalazio restoran, je dosta ruiniran i ovaj dio palate u skladu sa konzervatorskim uslovima Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture se mora detaljno sanirati.

Taj posao u unutrašnjosti palate je u toku, kazala je za Skala radio Jagoda Berberović, direktorica opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Ovaj prostor je namijenjen za buduću galeriju solidarnosti, a pored ovog dijela dobiće se još  jedan namijenjen za trgovinu, kazala je Berberovićeva.

Od ostalih aktivnosti ovih dana ona je izdvojila sanaciju klizišta u Gorovićima na lokalnom putu Stara Forteca-Lastva Grbaljska koja je u završnoj fazi.

Radovi na putu prema groblju Sv Ivan su takođe pri kraju, i slijedi asfaltiranje nakon ispravki na kanalizacionim šahtama koje nijesu usklađene sa zahtjevima projekta.

Direkcija intenzivno radi i na otklanjanju većih kvarova na vodovodnoj mreži Kotora, posebno na onim mjestima na kojima se pojavljuju veći gubici vode, zaključila je Berberovićeva.

3 KOMENTARI

  1. Žalosno je za naš grad da se prelijepa palata Pima ne može drugačije valorizovati osim da u donjem uglu ima neugledan kafić, time pokazujemo da ne poštujemo naslijeđe koje nam je ostavljeno…

  2. Dobrbo bi bilo da gospodja Berberovic,proseta do naselja Dobrota II,tj.naselje sv.
    Stasija,kako ga nazivaju,i da pogleda kruzni put toga naselja.Njega niko nije popravljao od kada je naselje podignuto.Tu i tamo male zakrpe i to je sve!Inace je
    put jako ostecen od prskanja vodovodnih cijevi,koje su jako ostetile asvaltni sloj,
    tako da je na vise takvih mjesta tesko prolaziti kolima.Mozda ce ipak prosetati
    i uvjeriti se sama ako potraje i dalje ljepo vrijeme.Pozdrav,Dragan Mihailovic

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].