U susret proslavi Dana kotorske opštine

0
Kotor

Program proslave obilježavanja praznika opštine Kotor 21. novembar počinje otvaranjem društvenih prostorija u naselju Sv. Stasije, u srijedu 16. novembra u podne.

U četvrtak 17. novembra u 11 sati je tradicionalni prijem učenika kotorskih škola kod gradonačelnice, a istog dana u 19 je multimedijska izložba pod nazivom “Panorame obale u doba Riegera i danas” u Pomorskom muzeju Crne Gore Kotor.

U petak 18. novembra u 11 sati gradonačelnica prima crkvene velikodostojnike, a u podne je proslava Dana O.Š. “Veljko Drobnjaković” i Dana MZ Risan.

U 17 sati je izložba radova likovne škole “Art Duga” u galeriji Centra za kulturu “Nikola Đurković”.

Pola sata kasnije je pozorišna predstava “Ivica i Marica”, lutkarskog pozorišta “Ana i Slavko” iz Bara, poklon djeci vrtića “Radost” iz  Kotora, takođe u Centru za kulturu.

Slijedi u 18 sati u kinu “Boka” program pod naslovom “Poslije Hamleta”, izbor iz crnogorske i hrvatske drame.

“Veče uz klavir” – Joanna Trzeciak je u koncertnoj dvorana Muzičke škole “Vida Matjan” sa početkom u 19 sati.

U subotu 19. novembra u 19 sati je izložba “Kotorski vizuelni umjetnici 2011.”u  galeriji “Stari grad”, a pola sata kasnije u koncertnoj dvorani Muzičke škole “Vida Matjan” počinje muzičko veče pod nazivom “Od Kvarnera pa do lijepe Boke”, veče vokalno instrumentalnih sastava u organizaciji HGD CG Kotora.

Uoči praznika grada, u neđelju 20. novembra u 18 sati je svečano otvaranje “Galerije solidarnosti” u palati Pima.

Promocija srednjovjekovnog Statuta Kotora je u 19 sati u koncertnoj dvorani Muzičke škole.

Praznik će u poneđeljak, 21. novembar pozdraviti Gradska muzika Kotor u tradicionalnom điru ulicama grada.

Potom slijede tradicionalni prijemi Gradske muzike i Bokeljske mornarice kod predsjednice Opštine.

U 10 sati je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Risnu, a u 11 i 15 počinje svečani raport i predaja zastave Bokeljske mornarice ispred zgrade Opštine Kotor.

Polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Parku slobode je u 11 i 30, a u podne na Trgu od oružja igra se tradicionalno Kolo Bokeljske mornarice.

Svečana sjednica SO Kotor je u 13 sati u Centru za kulturu uz dodjelu novembarskih nagrada najzaslužnijim pojedincima i pravnim licima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].