U planine nema zime, ima nade s prvim snijegom krajem januara

0
Zabljak

Boro Nikolić

Boro Nikolić

Ova zima ni u planine nije zabijelila, iako danas na Žabljaku pada snijeg.

Sve je to daleko od prave zimske sezone u punom jeku.

Sezona se ne može spasitu u potpunosti, ali se koliko toliko može izvući.

Hoteli su jedino u decembru bez snijega bili popunjeni za novogodišnje praznike, poslije toga je veoma malo gostiju, kazao je za Skala radio Boro Nikolić, direktor Turističke organizacije Žabljak.

Snijeg koji pada još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou da bi ski liftovi mogli da krenu, ali se ovih dana po najavama očekuje više sniježnih padavina.

Stoga je vjerovati da će oba ski centra, Savin Kuk i Javorovača na Durmitoru biti uskoro otvoreni.

Hoteli su otvoreni, a cijene popularnije nego ranije i u hotelima i u privatnom smještaju, kazao je Nikolić, pa se pulopansion na Žabljaku može naći i do 20 eura, a u hotelima sa 4 zvjezdice za 35 do 40 eura.

Novi put Risan-Žabljak je uveliko približio Durmitor moru, sudeći po dolascima primoraca čak i u danima vikenda, jer se za dva sata stiže od  Bokokotorskog zaliva na Durmitor.

Ovih dana, čim snijega bude više, na Žabljaku se očekuje veći broj gostiju sa primorja koji su redovni gosti, kazao je Nikolić.

Posebno je Žabljak interesantan ljudima s mora ljeti, kada bježe od velikih vrućina u pravu vazdušnu banju za šetnju u prirodi i okrijepljenje domaćom hranom.

U skoro svim hotelim i restoranima na Žabljaku se nudi domaća, autentična hrana, kao što je kačamak, cicvara, nadaleko poznati durmitorski skorup, sir, jagnjetina, podsjetio je Nikolić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].