U Marselju o ribarstvu Mediterana

0
sa zasijedanja-crnogorska delegacija

U francuskoj luci Marselj u toku je zasijedanje 13. Naučnog komiteta Generalne komisje za ribarstvo Mediterana kome prisustvuju delegati 23 članice ove komisije, a prvi put i delegacija Ruske Federacije.

U okviru 5 radnih dana, biće prezentovani zaključci podkomiteta Generalne komisije za ribarstvo Mediterana, kao i preporuke za očuvanje resursa morskog ribarstva, u dijelu smanjenja ribolovnog napora i korišćenja alata za ribolov koji će više štititi nedorasle jedinke i omogućiti obnavaljanje populacije ekonomski važnih riba.

Posebno je naglašena uloga regionalnih naučno-istraživačkih projekata i povezivanje naučnih Instituta za more.

Kao pozitivan primjer naveden je “Fao Adriamed” projekat “Razvoj odgovornog ribarstva na Jadranskom moru” u kojem učestvuju sve jadranske zemlje, među kojima Crna Gora i kotorski Institut za biologiju mora.

Našu državu u Marselju predstavlja delegacija u čijem sastavu su Slavica Pavlović, savjetnica za ribarstvo u Ministarstvu za poljoprivredu i ruralni razvoj i dr Aleksandar Joksimović, direktor kotorskog Instituta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].