Kotor Mar u Majami po nove kruzing kompanije

10
sa prošlogodišnjeg sajma u Majamiju

Ivan Zogović

Ivan Zogović

Na jednoj od najvećih kruzing konferencija, koja se održava u Majamiju od 10. do 13. marta, po šesti put predstaviće se agencija Luke Kotor – Kotor Mar i nova agencija Montenegro Shorex.

Na ovoj prestižnoj svjetskoj konferenciji, kao i prošlih godina, biće promovisana Luka Kotor kao destinacija, uz nove projekte i mogućnosti.

Ove godine akcenat je dat na novosonovanu kompaniju Montenegro Shorex, specijalizovanu za organizaciju ekskurzija otvorenim turističkim autobusima, čiji je suvlasnik Luka Kotor.

Pored postojeća četiri takva otvorena autobusa, biće dovedena još dva, što je svakako novina i eksluzivna ponuda u Crnoj Gori, kazao je za Skala radio Ivan Zogović, izvršni direktor agencije Kotor Mar.

U Majamiju su zakazani sastanci sa brojnim ključnim ljudima kruzing industrije u namjeri da im se što više približi ponuda Kotora i Crne Gore, kao kruzing destinacije, sa kojima će razgovarati predstavnici Luke Kotor, lokalne Turističke organizacije, agencije Kotor Mar, Montenegro Shorex-a i Kotor open tur-a.

Prvenstveni cilj, prema riječima Zogovića, na ovoj  konferenciji, koja je najbitnija kruzing konferencija u svijetu, je animiranje što više kompanija u cilju povećanja broja dolazaka brodova  i onih kompanija koji još uvijek ne posjećuju kotorsku luku.

Između ostalog, ove godine po prvi put dolazi renomirana kompanija (Norwegian Cruise Line) koja je poznati brend u kruzing industriji, što je direktan plod promocije i pregovaranja sa njenim predstavnicima preko ove konferencije u Majamiju, zaključio je Zogović.

10 KOMENTARI

 1. A je li babe vam pok.Mile ovo nova crnogorska narodna nosnja …u haljinu hehehehe ej ber Cimbaljevicu dokle …polako ..smanji malo

  Boze te sacuvaj uffff ali ce biti LGBT popularan kad se nasa ‘vojska” pojavi na pjacu u ove nove uniforme …

  Adio Mare

 2. Samo napred…
  Dubrovnik bilježi pad posjeta od oko 25%, dok se u Draču povećava broj dolazaka kruzera do 28% u 2013. u odnosu na 2012.godinu. Kotor i Crna Gora moraju da se izbore, kako konkurentnošću tako i dobrom uslugom da ne bi počeli otkazuju brodari. Tržište je vrlo osjetljivo. Hrvatska od kada je ušla u EU je zbog propisa koji se primjenjuju u brodarstvu postala skuplja, a brodari uvijek traže neku luku koja je blizu EU, ali ne u njoj kako bi mogli trgovati razlikama u cijeni goriva.
  Navedeni podaci pokazuju, da su brodari umjesto luka u Crnoj Gori izabrali Albansku luku, što je loše za kruzing industriju u Crnoj Gori.
  Ovi naši stručnjaci što upravljaju lukama i to mrčeno ministarstvo trebaju o tome da vode računa kako privući strane partnere i pojačati prihod od istih ne dizanjem cijena nego boljim uslovima i većim brojem posjeta, to im je rabota, a ne da gledaju kako da rasprodaju što se može rasprodati!

 3. Đe su pare od silinih kruzera i zašto se ta dobit ne vidi u razvoju grada?Ko će to reći i odgovoriti. To su pitanja gospodo iz kotorskoga porta

 4. Da vi prao recen,nigda ovoliko guranja naroda po pjaci i putovima nije bio u nas,dok nijesu ovi odozgo poceli dovoditi brodove u nas Kotor.A borami,krivi su i nasi pokojni,sto su pravo zborili doljenake montengrini,doljenake.I evo gi prao namore,a borami i cine dosta dobiti ovijema sto drze kavane i butige po gradu.

 5. Da li kapacitet Luke i Grada toliki da možemo primiti još brodova? Mi moramo odbijati brodove i kompanije, a ne još da ih primamo. Misli li iko od nadležnih u ovom gradu kako gradjani funkcionišu tokom ljeta, ili nama svima posao i život morju stati da bi profitirala Luka, i po koja suvenirnica i kafić? Ima li iko živi u tu Opštinu da se išta pita? Nama je život u Kotoru tokom ljeta potpuno sje..n!

 6. da nam bolje turisti začepe put koji po ure ostaju i ništa ne ostave a brodovi šporkaju zaliv i izbacuju g…. Nego neka šetaju direktori

 7. dali je proslogodisnji izvjestaj sa sl. puta bio na upravni odbor na usvajanje?!
  spominjanje Norvegian … line a ne biti agent iste ?
  po meni bolje je istraziti destinacije u evropi odnosno vec bi trebali imati procentualno koja je nacija najvise turisticki zastupljena

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].