U Kotoru živo, turista je s kopna i mora

0
Turisti s broda

Tamara Đurđić

Tamara Đurđić

Prva adresa i kontakt turista sa starim kotorskim gradom je kameni kiosk – info punkt na ulazu u grad kod glavnih gradskih vrata gdje je ovih dana veoma intenzivno, jer je kažu zaposleni počela sezona.

Tamara Đurđić, turistička radnica na kamenom kiosku, kaže za Skala radio da turiste koji u najvećem broju dolaze kruzerima, ali i autobusima najviše interesuje kulturno istorijsko nasljeđe Kotora, njihova najčešća pitanje se odnose na katedralu Svetog Tripuna, Pomorski muzej i gradske bedeme.

Posebno one sa brodova fascinira ulaz u Bokokotorski zaliv kao jedinstvenu ljepotu.

I ove godine naplaćuje se izletnička taksa po cijeni od 50 centi po osobi, podsjetila je Đurđićeva.

Turista je najviše u jutranjim satima od 10 do 13 ,kada je gotovo blokiran ulaz glavnim gradskim vratima u stari grad.

Na naše pitanje oko primjedbi turista, turistički radnici kažu da su zamjerke na nepoznavanje stranih jezika zaposlenih u ugostiteljstvu i trgovini, kao i na autobuskoj stanici, što otežava komunikaciju sa njima.

Za koji dan kameni kiosk neće više biti mjesto za prodaju suvenira, već će imati samo informativni karakter za prijem turista, uz besplatne mape grada i brošure, kažu nam u Turističkoj organizaciji Kotora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].