U Kotoru veći broj gostiju ovoga ljeta

0

Sanja Branković

Sanja Branković

Prema posljednjim podacima iz kotorske Turističke organizacije u našem gradu trenutno boravi preko 2 hiljade i 600 prijavljenih gostiju, što je za 11 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Što se nautičkog turizma tiče, u kotorsku luku za prvih sedam mjeseci uplovilo je 155 brodova sa preko 85 hiljada putnika, što je na prošlogodišnjem nivou i 632 jahte sa oko 2 hiljade i 700 putnika, za 5 odsto više nego lani.

Do kraja godine očekuje se za 7 odsto povećan broj kruzera u odnosu na isti period prošle godine.

Kotorske bedeme do 1. avgusta obišlo je skoro 17 hiljada posjetilaca, što je za 11 odsto više nego prošle godine.

Rimski mozaici u Risnu, svojevrsni arheološki lokalitet, takođe je privukao pažnju većeg broja gostiju, i za prvih sedam mjeseci mozaike je posjetilo 3 hiljade i 800 posjetilaca, kazala je za Skala radio Sanja Branković iz kotorske Turističke organizacije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].