U Kotoru najskupljem kubiku vode dodata i najskuplja cijena za kanalizaciju

8
Radovi na kanalizaciji u Dobroti prošle godine

Vasko Sevaljevic

Vasko Ševaljević

Na računima za vodu stoji nova stavka i za obračun kanalizacije.

O čemu se radi i koliko se plaća, pitali smo Vaska Ševaljevića vd direktora kotorskog Preduzeća Vodovod i kanalizacija.

On nam je odgovorio da je na osnovu Skupštinske odluke ovo preduzeće uvelo tarifu za plaćanje kanalizacije po cijeni od 52 centa bez PDV-a po metru kubnom.

Uvedena tarifa važi za sve one kojima je omogućen priključak bez obzira da li su ili ne  priključili objekte  na novi kanalizacioni sistem.

To je jedna od mjera koja treba da natjera građane da poštuju zakon, kazao je Ševaljević za Skalu.

Uvedena tarifa je prvenstveno zbog odžavanja skupog kanalizacionog sistema koji je prošao od Dobrote do Autokampa i njegovog  nastavka od Kampa do Svetog Stasija uskoro, a  naredne godine i za područje Mua i Prčanja do Glavata.

Takođe je u izradi  i projekat za zajedničku fabriku za preradu otpadnih voda Tivta i Kotora na Solilima.

To su ozbiljni projekti koje treba finansirati i održavati iz tarife.

Građani Kotora bez obzira na razumijevanje koje imaju za potrebe održavanja sistema smatraju da je cijena izuzetno visoka i da je neophodno korigovati.

Inače po našim saznanjima kubik vode je u Kotoru najskuplji u Crnoj Gori.

8 KOMENTARI

 1. Koliko sam shvatio izgleda da je vodovod svima, bez obzira da li su priključeni ili nisu na kanalizaciju, poslao račun za vodu i kanalizaciju. Računica je prosta, neko će platiti jer nije shvatio o čemu se radi, neko će platiti samo vodu, ali ukupno će biti više nego da se čeka da se svi priključe. Ovo je krajnji cinizam. Cinizam je i to što su potrošači prethodno primorani da plate priključak za kanalizaciju, pa sada moraju da plate i cijenu kanalizacije od 0.50 centi za kubik potrošene vode. Ispada da se sva voda koja uđe u kuću vraća kroz kanalizaciju. A što je sa vodom kojom posipamo bašte, punimo rezervoare ili bazene, peremo kola i td. Mislim da bi o ovome trebalo da se razgovara sa gospođom Ćatović u nedjelju!

  • Ova Odluka je bila na sjednici parlamenta , zatim je bila javna rasprava i sve je prošlo. Gdje ste bili da reagujete. Vaši predstavnici u gradskom parlamentu su tako glasali.
   E sada ste se sjetili da komentarišete … a gdje ste bili na izlaganjima, na javnoj raspravi…
   Sva sela po sjeveru Crne Gore rade kanalizaciju a UNESCOov grad i građani su protiv …ma čuješ molim te !

   • @Petar Ivanovic,ne bunim se ja za UNESKOov grad,i treba da stanovnici toga grada imaju kulturu, zivljenja nego sam ja kometirao moj racun,a zivim 17km daleko od tog tkz grandioznog poduhvata i nemam nikakve veze sa tim kanalizacionim sistemom osim sto hoce da mi naplate HARAC

 2. Ova odluka Skupstine je poznata vec nekoliko mjeseci. Niko se nije bunio protiv nje. Izgleda da kao narod posebno volimo da placamo ono sto ne trosimo i isto tako volimo da placamo tudje gubitke, promasaje i nestrucnost u radu.
  Ipak je sasvim tacna ona da “svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje”.

 3. A kad ste spojili Risan sa kanalizacionim sistemom,mozda nocu kad ne vidi narod,jer su stavke vec na racunu.Platit ce mo vam prikljucak na kanalizacioni sistem kad dovedete sistem u Risan a do tada dragi moji MALO MORGEN,nego brisite te gluposti sa racuna i ne bunite narod

  • ˝-To je jedna od mjera koja treba da natjera građane da poštuju zakon, kazao je Ševaljević za Skalu.˝
   Eto, ovdje ti lijepo pise: ˝ treba da natjera gradjane˝.
   Ako neces milom, oces silom!!!

 4. Nika slazem se sa vama. Treba formirati fond od kazni onih koji ne placaju i subvencioniratu uredne platise.
  Hvala Bogu da je H A O S u vodovodu poceo da se sredjuje.
  Kada ce se objelodaniti rezultai tih ispitivanja gdje se gubi tolika voda ( kazu i do 70 %) eto cujemo da su stigli novi instrumenti koji mogu tacno da utvrde gdje se pod zemljom gubi voda.
  A i bez instrumenata vidimo svuda ulicama kako curi voda! Pogledajte samo pored Mjesne zajednice u Dobroti ! Godinama curi a tu nikada nisu bili izvori…..

 5. Sto su pametni!
  Kao sto placamo gubitke struje sad treba da placamo i gubitke vode!
  A jeste li razmisljali da date neke popuste gradjanima koji redovno izmiruju svoje obaveze?!
  Sto je s furestima koji odje imaju svoje vikendice, kako oni placaju, po kojoj tarifi?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].