U Kotoru koalicija DPS-a sa SDP-om?

28
DPS-SDP

Razgovori oko mogućih koalicija na državnom i lokalnim nivoima u Kotoru, Nikšiću i Budvi uveliko traju.

I dok je u nekim sredinama situacija izvjesnija, u Kotoru se još ništa ne zna.

Istina, nazire se da bi prirodna koalicija bila DPS-SDP-LP i HGI.

Da li će se ona realizovati, stvar je pregovora i dogovora.

Svi bi htjeli da dobiju što više mandata i pozicija u vlasti, bez obzira na objektivnu snagu koju imaju.

Zbog toga je moguć i samostalni izlazak pa nakon izbora, sa jasnom računicom praviti post izborne koalicije.

Prisjećajući se lokalnih izbora u Kotoru 2008. godine sjećamo se neočekivano agresivne kampanje koja se pretvorila u pravi politički sukob lokalnih odbora DPS-a i SDP-a.

Nakon izbora i izuzetnog rezultata  koji je ostvarila DPS kojoj su za apsolutnu vlast nedostajala dva mandata, Borislav Kašćelan, predsjednik kotorskog OO DPS-a je u izjavi za Skala radio bio kategoričan da je njegov lični stav da se koalicija ne formira sa SDP-om, a u slučaju da centrala DPS-a odluči drugačije podnijeti neopozivu ostavku na partijsku funkciju.

Tako je 2008. godine DPS, umjesto sa SDP-om formirala koalicioni sporazum sa LP-om i HGI-om.

Danas, nakon skoro četiri godine pitamo Kašćelana da li se vode razgovori sa mogućim koalicionim partnerima.

Predsjednik kotorskih DPS-ovaca nam je kazao da je normalno da se vode razgovori, ali da je još rano za konačne dogovore.

Na naše pitanje da li će i ovoga puta njegov stav biti da se ne ulazi u koaliciju sa SDP-om i da će podnijeti ostavku ako se drugačije odluči, Kašćelan je kazao da će poštovati svaku odluku Opštinskog odbora i podržati svaku koaliciju koja je od interesa za Kotor i Crnu Goru.

28 KOMENTARI

 1. Sve se trudim da u programu iz 2009. godine koji je postavio Vuk nadjem nesto sto je do danas uradjeno, ali mi ne ide!

 2. Tako je!!! E i od mene ce dobit ZERO POINTS! I to zato sto su sve veliki strucnjaci na rukovodecim mjestima, samo ih prebacuju iz socijalnog u komunalno, iz komunalnog u urbanizam, kao kad ne znas sto bi cinio od svog zivota pa remucas kamene iz jednog coska u drugi. Ukopali ste nam grad nacisto, i toga ste svjesni, jer pravite petostranacke koalicije da ne biste slucajno izgubili fotelje! Nadam se da ce vas KARAMPANA jos vise izbukat na sledecem karnevalu, zapravo bi trebali da se registruju kao opoziciona stranka, i konacno bi doslo vrijeme za promjene.

  • Nema ti od toga ništa. Narod evo kako čitam na Skalu protiv , ima i nešto za njih a i zan se zašto kad su među sobom se zaposlili i ostalo pa se boje. I opet će dobit.nego mi smo obični jadovi u Kotor što ne umijemo dić glas . Maju Ćatović priznajem jer je bila kadra da reče NE za neke stvari. Lično sam bila na skup kada se zborilo na konferenciju o Kotoru selo ili grad đe su rekli da nam sve ponesoše i da se ne pitamo svojih gaća. To je Ćatovićka organizovala ali su je izgleda poklopili. ma neda se ja mislim još. Bilo je još Kotorana ali je trebala za mene biti puna ne samo sala nego pjaca od Sv Tripuna za te teme.

 3. iz programa 2009 godine sta je rekla Marija Maja Ćatović, u Domu kulture u Škaljarima.

  «Ovom prilikom želim posebno da istaknem da nema mjesta bilo kakvim nedoumicama:
  – Projekat zaobilaznice biće maksimalno usklađen sa svim relevantnim činiocima i interesima građana»,
  – U skladu sa izbornim programom, ona je najavila izradu i realizaciju projekta višespratne garaže sa poslovno rekreativnim sadržajima
  500 parking mjesta u Rakitama,
  preko puta Autoremonta poslovno stambeni objekat
  podsjetivši i da je potpisan ugovor o izgradnji višenamjenske sportske sale u saradnji sa Zavodom za rehabilitaciju lica sa problemom sluha i govora.

  U izbornom programu Marije Ćatović za ovaj dio opštine je i rekonstrucija zatvorenog bazena.
  «Iniciraće se izgradnja osnovne škole u Škaljarima za koju će Opština dati lokaciju.
  Insistiraću na što hitnijem početku izgradnje hotelskih kapaciteta uz poštovanje planske dokumentacije i UNESKO-vih standarda», kazala je Ćatović.
  U njenom planu je i tercijalna kanalizacija,
  šetalište od Novog naselja do krivine Dončića,
  gradnja saobraćajnice od tunela pored stadiona Bokelja do kuće Bjelića.
  U oblasti elektrosnabdijevanja Ćatović ja podsjetila da se privodi kraju izgradnja stodesetokilovoltnog dalekovoda Gradiošnica – Škaljari i na postavljanje kabla na potezu Muo-Stoliv.

  Uz predsjednika i sekretara OODPS –Kotor, Bora Kašćelana i Željka Avramovića, na promotivnom skupu Marije Ćatović prisutnima se obratio i ministar za uređenje prostora i zaštite životne sredine, Branimir Gvozdenović, koji je govorio o obezbijeđenim finansijskim sredstva za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na crnogoskom primorju u trećoj fazi u visini od 8,9 miliona EUR i izgradnji kolektora vrijednog 18 miliona EUR u četrvtoj fazi.
  «Najsuptilniji posao u Kotoru je studija za lokacije 15 i 16. Podsjećam, to je potez od crkve Svetog Matije, do naselja Muo. Tu je Institut za biologiju mora, riva u Dobroti, otvoreni bazen, bivši URC, Benovo sa školom, parking, luka, gradska riva, zgrada bivše Jugooceanije, bivši hotel Fjord sa parkom i prostorom buduće marine. Za izgradnju nekoliko hotela na ovom dijelu potreban je međunarodni konkurs za urbanističko rješnje, a u žiriju koji bi odlučivao o pristiglim predlozima treba da budu predstavnici UNESKO-a, Opštine Kotor, Ministarstva i investitora», kazao je Gvozenović. On je ukazao i na potrebu dodatne valorizacije prostora Starog grada Kotora. «
  Sa Majom Ćatović Kotor ima veliku perspektivu.
  Glasanjem za nju glasa se za sebe porodicu i budućnost», poručio je Gvozdenović.

  STA JE URADJENO DO DANAS:??????

  • Ovih zadnjih nekoliko dana “intezivirali” su se radovi na hali.
   Svako jutro a pogotovo vikendom pocinje da radi nekakva brusilica u 5i30!?
   Danu neka neko kaze Boru da cemo svi glasati za njega samo neka ugasi tu brusilicu.

  • uradjen je Dojmi,popularno nazvan kapela na Cepurke.maknuta su dva topa s ulaza u grad,jer se nekom prohtjelo da ih ima ispred svog lokala,zna se i kome.na trgovima vlasnici lokala cuda cine sa skalamerijama od tendi,naravno opstina ne smije na to ni pisnut.dobili smo poluostrvo Lipci za ciju je gradnju izvjesni Radulovic lezao 4 mjeseca u Spuz,a nadlezne sluzbe su se proglasile nenadleznima,tako da je izijo vuk magarca.na tom primjeru svi Kotorani mogu da rade sta hoce,da bacaju sut u more,da dizu spratove na kucama i zgradama do neba,za sta ce u najgorem slucaju odlezat 4 mjeseca u Spuz,sto po meni je realno idealna ponuda nase vlasti i treba je objerucke prihvatit.

 4. prodjoh pored sportske hale u skaljarima, vidim, intezivirala se gradnja uoci izbora. Sada radi 5 radnika vise. moze se ocekivati otvaranje, kao i obilaznice oko grada. lift se za sada zakocio na prvoj skali ..

 5. DPS u Kotor razočarao većinu članova i simpatizera.Iako se nadaju velikoj pobjedi poručujem vam ako me radio skala ne izbriše da vam ovoga puta neću dati glas i niko moj. Znači pišite u vaše matematike drugovi da vam je manje 4 glasa iz moje kuće.Zapitajte se zašto?Branka

 6. Slažem se Eustahije da je Boro malo dijete za one iz vrha. Ali morao bi on i njegovi pajtosi da se maknu da drugi dođu u Kororru koji više znaju i koji su čisti. Pogledaj kako ikzgledaju kad piju i jedu po kafanama po čitav dan jednik isti. To nije lijepo ni vidjet a njihov stručni efekat svi znamo. Glasao sam za njih jer sam vjerovao da će se nešto promijeniti na bolje. Mislio sam da će dovesti stručne ljude a ne one koji malo znajuj a njima je partijska knjižica fakultetska diploma. Vjeruj mi da oni morfaju da odu.

  • ja se slazem u potpunosti s tobom,cinjenica je da je u opstini bar polovina zaposlenih visak,da se zaposljavaju po sistemu partijske knjizice,a ne strucne spreme da jedu i piju pa kafanama na racun poreskih obveznika.al ne zaboravi da je radi Bora Kascelana pukla koalicija sa SDP-om na lokalnom nivou,i da im je tad Boro rekao u novinama :”ili ja ili SDP”,tad su imali hrabrost da kazu ne stranci poreskih obveznika(kako popularno zovu SDP zato sto su zaposlile cijele familije po drzavnim firmama),al koliko vidim vrh centrale DPS-a opet potencira na lokalnoj koaliciji sa SDP-om,pa cemo vidjet imaju li lokalni politicari hrabrosti i smjelosti da centrali kazu NE.a tebi i vama ostalima kao iskrenim i redovnim glasacima DPS-a porucujem da razmislite prije nego sto glasate,sagledajte sve dosad uradjeno u gradu Kotoru,pogledajte ko vam odlucuje o izgledu grada(Kotorani se tu skoro nista i ne pitaju) pa onda stavite prst na celo i izadjite na izbore,i ne zaboravite niko nije nesmjenjiv i alternativa uvijek ima.

 7. E moj Eustahije. Vjerujem da Boro nije uzeo pare kao njegove kolege ali je zhato dobro iskoristio pooložaj. On vozi novi pežo o državnom tgrošku za lične i partijske svrhe. Zapošljava partijske junoše bez kvalifikacija na važna mjesta. Njemu su samo glasovi važni da ostane na mjestu na kome je. Zbog njega i njegovih prijatelja iz luke koji ga pomažu novčano DPS će imati sigurno dosta manje glasova. Mnogo mojih prijatelj misli isto a do sad smo glasali za DPS. Nikad više!!!

  • a zbog cega ste ti tvoji prijatelji glasali za DPS,i zbog cega si se razocarao u njih? ja licno nikad za tu partiju nisam glasao niti imam namjeru da glasam,mislim da je doslo vrijeme da se pojave i neka nova lica na politickoj sceni.sto se tice Bora ako je njegova najveca korist za ovih 20 godina na vlasti to sto je direktor zavoda za gluvonijeme i to sto vozi nov pezo o drzavnom trosku onda je on mala beba za ove gileptere iz vrha sto su unistili crnogorsku privredu a bogami i kotorsku.on je zagrabio mrvice a ovi s vrha vlasti izgleda jos nemaju namjeru da stanu s lopovlukom.

  • Zaista Nikša nikada više i samo žalim zbog Mila Đukanovića kojeg neizmjerno cijenim i čiju nadprirodnu energiju poštujem i divim mu se. Ali kada uredi redove kotorskoga DPSa onda neka i računa na glasove poštenih građana koji do sada nijeu izostali. Ove izbore neka se ne nadaju od mene i mojih.A sve zbog grupe intereslija i loših u Kotorskoj DPS vlasti.

 8. evo uskoro ce da SDP pomogne oko izgradnje sportske hale u Skaljarima, pa da nam Ranko presjece crvenu vrpcu . Jos kada se bude pustala himna , pa ruka na srcu. . ih

 9. Nego što je bilo sa platama i honorarima i apanažama velikih političara iz DPSa bliskima pinjati od LUKE KOTOR? Mučite a? ne pred izbore da ne talasate jeli ?

 10. Kakvi su da su bolji su i gotovo, barem su nam vratili državnost i niko nam je više neće uzeti. Evo kako su prošli oni što su zviždali na himnu.

  • Nemojte politiku u našu butigu kumim vas Bogom.Radio Skala volim vas sve koliko vas je ali od političara dobijam ultikariju.Beštije ne mogu više i njihova obećanja ludom radovanja.A smo su za sebe i svoje iz famelje.

 11. E jadni DPS u Kotoru.Čast izuzecima. vas treba prvo provjeriti i izvrnuti vam treba špagove.Nekasd bio , nikad s vama više.

  • ne smiju beknut ovima iz centrale u PG,jadovi jedni zato nam grad propada.sem Bora Kascelana i jos nekolicine ljudi,ostali su obicni foteljasi i ulizice!

   • Bori i njegova bratija su prvi ali za sebe. Što pričaš jadan Brziću, mora da su te kupili za 20 eura. sad će iza ćoškova …..

    • ne prodajem se ja za 20 eura ka po omladine kotorske,sto dzabalebari po vas dan ispred kafica,Milose.ja cak uopste i ne glasam za DPS,jer su se oni odavno pokazali kakvi su na drzavnom nivou,ali nisu svi ljudi iz DPS-a interesdzije i hostapleri koji oce preko noci da obezbjede 4 koljeno s bogatstvom.Za Bora licno znam da se za 20 godina na vlasti uopste nije naplastio para,cak sto vise cijeli Kotor ce ti reci da je ucinjen covjek.

 12. suska se da je direktova iz PG da se ide u koaliciju na lokalnom nivou! ali, lokalni nivo trazi neke fotelje. Hoce li glumica opet u fotelju?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].