U Kotoru još svijetla

10
uskoro solarna javna rasvjeta

Budimir Cupara

Budimir Cupara

Pred kraj godine u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora pitali smo što se uradilo i koji su poslovi u toku, kada je u pitanju javna rasvjeta na području naše opštine.

Na osnovu Programa uređenja za 2013. godinu završeni su radovi na izgradnji javne rasvjete rekonstruisane raskrsnice u Lipcima, a počinje izgradnja javne rasvjete u Orahovcu.

Ovo podrazumijeva postavljanje pet metalnih stubova visine 10 metara pored magistralnog puta od skretanja na priobalni put prema groblju, kaže za Skala radio Budimir Cupara, samostalni savjetnik za održavanje i izgradnju elektroinstalacija.

Ovih dana, do kraja godine u planu je da se osvijetli trotoar od Luke do otvorenog bazena u dužini od oko 200 metara prema moru.

Ovaj potez biće pokriven sa osam stubova visine 4 metra, a u toku je i izrada projekta za rekonstrukciju javne rasvjete u Stolivu, gdje će se prema projektu postaviti 56 stubova visine 6 metara.

Projekat će biti završen ovih dana, a radovi će početi sljedeće godine, nakon procedure izbora izvođača, kazao je Cupara.

U planu i izbor izvođača za rekonstrukciju  javne rasvjete u Škaljarima od “Maxi” marketa, starim putem pored crkve do zadnjih kuća Radenović u dužini od skoro 500 metara.

Procedura izbora izvođača za ovaj posao će početi do kraja ovog mjeseca.

Kada je riječ o postavljanju solarne javne rasvjete, donacija kineske Vlade, Cupara je kazao da su se pred kraj prošle sedmice na sastanku sa predstavnicima Narodne republike Kine dogovorili oko tehničkih uslova za izvođenje projekta.

On vjeruje da će uslove tokom ovog mjeseca prihvatiti naša i cetinjska opština.

Početak izvođenja radova po nekim procjenama trebao bi početi u aprilu i trajao bi do početka sezone.

Ukoliko se dobije odobrenje na nekim lokacijama u opštini, koje će manje ometati turističku sezonu, a odnosi se na seoski dio radiće se i tokom ljeta, zaključio je Cupara.

10 KOMENTARI

 1. Najbolje da dođe neko iz Nikšića umjesto Maje. To bi željeli njeni i zato je u pravu onaj koji je ovđe napisao da ih je trebala mać a ne cijeli grad zna što joj čine i koliko otežavaju i ništa.Zato će i na sljedećim izborima u Kotor gospoda vladajuća opet apiko! GUBITE KONSTANTNO U KOTOR ALOOOOOOOOOOOO

 2. Bez zakona i ne poštujući ništa mogla je Ćatovićka dosta toga završiti. tako rade mnogi a li do kada i što će se sve dogoditi pokazet će vrijeme.Neka radi po slovu zakona samo da još tome nauči kolege iz DPS a čuvenoga kotorskoga.Čast malom broju izuzetaka. Sve će na viđelo-Oče oće, BRZOOO

 3. Bez zakona i ne poštujući ništa mogla je ćatovićka dosta toga završiti. tako rade mnogi a li do kada i što će se sve dogoditi pokazet će vrijeme.Neka radi po slovu zakona samo da još tome nauči kolege iz DPS a čuvenoga kotorskoga.Čast malom broju izuzetaka. Sve će na viđelo-Oče oće, BRZOOO

 4. Mo da nijesi ti možda muuuu. Zaboravio si kako je sve izgledalo prije nekolike godine. Sad napadaš na Maju jer to radi dio njenih partijskih drugova.

 5. Ne budali Cica Gorio. Moraš da znaš ko je za što odgovoran. Napadaš gradonačelnicu jer si očigledno bokijev šarafčić pa navodno DPS maloo zakačiš. Ti si cirkusaner i lakrdijaš, šor moj.

  • sto se mene tice sa Catovickom moze da podje cijeli kotorski DPS ja nista s tim ne gubim,tako da nisam niciji sarafcic tako da ne budalim ja vec ti Milane.ona je na fukcij gradonacelnice i ona samim tim preuzima odgovornost za vecinu glavnih postupaka,e sad koji sarafcici koce nju iz njene partije i zasto nece da ih makne ja to ne znam al znam da grad ispasta zbog tih njihovih unutarstranackih razmirica.

 6. Priznali ili ne ali je maja Ćatovičć poslije godina mraka osvijetlila Kotor to jest obalu i sela. Prisjetimo se samo malo mračne panorame noćnog Kotora i zaliva prije njenog dolska na vlast. baš je upalila svijetla, ni malo laka niti jeftina rabota.

  • sem tih svjetala nista drugo konkretno za razvoj grada nije ucinjela,tj dala je bratiji bliskoj DPS-u pola starog grada na upravljanje te im sad ne smije ni zucnut kad razapnu one satore ala Gadafi od suncobrana na glavni trg,hotela i dalje nemamo,obilaznicu gledamo u 3D proekciji,o liftu kroz San Djovani i da ne pricam kao i o valorizaciji bedema,pravi prikaz ekonomskog “procvata” grada je dvorana u Rakite,al opet nije samo ona kriva vec cijela masina zvana DPS Kotor koja stoji iza nje al ona snosi najvecu odgovornost jer se prihvatila te funkcije gradonacelnika…

  • A jes vala cudo je napravila, a makse castiti.
   Ne nego ce mo zivjet kao u kameno doba, bez struje i bez rasvjete……
   Nista nije napravila mimo onoga sto je trebalo odavno da se uradi. I sada odjednom je treba u nebo dizat. Aaa eee kako da ne.

  • Bice to platila iz svoga spaga.Ni od toga nebi bilo nista da nam obalu nijesu okupirali neki koji svijetlo nijesu ni vidjeli dok nijesu sljegli u Boku,pa sad ne mogu bara bez velikog osvjetljenja da se moze i iz aviona vidjeti njihovo bogatstvo.Para,bez sumnje imaju,cijih to ne znamo.Ali znamo da mogu ”zavrsiti”sve sto im pane na pamet.Tako da je zasluga lokalne vlasti ni po tom pitanju nije prevelika.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].