U Kotoru desetoro djece smješteno u sedam srodničkih hraniteljskih porodica

1
djeca naša najveća radost

Vasko Todorović

Vasko Todorović

Dan otvorenih vrata, koji je ove godine pod sloganom “Svako dijete treba porodicu”, biće obilježen u petak 15. novembra u Resursnom centru za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora u Kotoru sa početkom u 13 sati.

Vasko Todorović, direktor Centra za socijalni rad u Kotoru poziva zainteresovane da prisustvuju Danu otvorenih vrata na temu hraniteljstva kome je posvećena tromjesečna nacionalna kampanja koju sprovodi crnogorska Vlada uz podršku Kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru.

Cilj kampanje je da se na našim prostorima razvije što više hraniteljskih porodica koje će pružiti brigu, ljubav i sigurnost djeci koja to nijesu imala u svojoj biološkoj porodici.

Takođe je cilj da se smanji broj djece bez roditeljskog staranja u institucijama i da ih što više stekne iskustvo porodičnog života, da razviju socijalne vještine, identitet, potrebni za život u društvu, kazao je Todorović za Skala radio.

Hraniteljstvo je privremeni oblik zaštite djece koja nemaju adekvatno roditeljsko staranje i postoji srodničko i nesrodničko hraniteljstvo, podsjetio je Todorović.

Prema podacijma Centra za socijalni rad na teritoriji opštine Kotor desetoro djece je smješteno u sedam srodničkih hraniteljskih porodica, a samo je  jedna nesrodnička hraniteljska porodica koja je bila hranitelj, a kasnije usvojila dijete.

Nadamo se da ćemo putem kampanje obezbijediti nekoliko hraniteljskih porodica koje su nesrodničke.

1 KOMENTAR

  1. Prisustvovali smo sa nasom nastavnicom Danu otvorenih vrata, bili dirnuti prezentacijom, potaknuti na razmišljanje o nekom drugom svijetu o kojem malo znamo…učenici IIIe i IVe kotorske Gimnazije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].