U hotelima boravilo 32.860 turista, registrovano 83 odsto manje dolazaka

0

 

Ukupno 32.860 dolazaka turista ostvareno je u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori tokom jula, što je skoro 83 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

U julu je registrovano i 136.140 noćenja, što je 85,5 odsto manje nego u uporednom periodu.

“Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 64,2 odsto ostvarili su domaći, a 35,8 odsto strani turisti”, naveli su u Monstatu.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u julu najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima 85,4 odsto, glavnom gradu 6,5 odsto, planinskim 5,6 odsto i ostalim turističkim mjestima 2,5 odsto.

Predstavnici Monstata su objasnili da kolektivni smještaj ne uključuje individualni, takozvani privatni smještaj u kućama i sobama za iznaj mljivanje, kao i u turističkim apartmanima, već se odnosi na hotele, odmarališta, pansione, motele, turistička naselja, hostele.

Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 64,2 odsto ostvarili su domaći, a 35,8 odsto strani turisti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].