U Dobroti se privode kraju radovi na vodovodnom i kanalizacionom sistemu

0
Dobrota - priobalni put

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Do 15. juna, kako je i najavljeno, biće završeni svi radovi na priobalnom kolektoru, to jest na području između magistralnog i priobalnog puta kroz Dobrotu.

Završeno je polaganje instalacija glavnog kanalizacionog kolektora i vodovodnog cjevovoda priobalnim putem od Kampa do Kavalina, objašnjava za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

U toku je asfaltiranje ovog puta i do polovine juna biće završeno, kaže on.

Uporedo se radi i zamjena postojećih kanalizacioni cjevovoda za starije objekte, gdje je kanalizacioni sitem u lošem stanju pa se trenutno radi zamjena kanalizacionog cjevovoda zgrade SP90 u Dobroti, kao i zgrada Pionir i banke.

Ukoliko se bude radilo i za vrijeme turističke sezone, biće to poslovi koji neće uticati na sezonu, i radiće se i van priobalnog puta.

Tako se tokom ljeta planira zamijena kanalizacionog sistema u naselju Rakite u Škaljarima, jer ovo naselje nije uz more.

U narednih desetak dana biće završena i zamjena vodovodne mreže sa ugradnjom vodomjera, između magistralnog i priobalnog puta od otvorenog bazena do Kampa.

Ovaj posao obavlja se o trošku Vodovoda, podsjeća Dragić.

Kada je rijč o priključenju na novi kanalizacioni sistem treba imatu u vidu dvije situacije, i to ranije izgrađeni kanalizacioni sistem na koji se još nije priključio veliki dio objekata.

Drugi dio je novi sistem koji je izgrađen od prošlog ljeta do sada, i još uvijek nije pušten u rad, jer nije obavljen tehnički pregled.

Stoga Dragić moli građane za razumijevanje do završetka tehničke inspekcije posebno onima koji žure da svoje objekte priključe na kanalizacioni sistem.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].