Tužilastvo ne radi svoj posao svi u službi Crkve Srbije..da vidimo novog VDT Markovića hoce li ubrzati stvari

0
Jelena Marković, foto: Gradski.me

Udar na Ustav i zakone Crne Gore jansno se dogodio svjedoči tekst Veselina Matovica “Službeni jezik srpski koji se u Crnoj Gori zove i crnogorski”, a prenosi ga portal IN4S, objašnjava Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije Crne Gore.

Upućen je govor mržnje prema svemu crnogorskom. Da neko nazove službeni crnogorski jezik takozvanim i da negira postojanje tog jezika i crnogorskog naroda i da diskriminiše Crnogorsku pravoslavnu crkvu, obavezuje da se pod hitno uključi i reaguje Tužilastvo i Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo kulture, kao i druge institucije sistema.
Ovo su fašističke poruke i otvoreno kršenje Ustava i zakona Crne Gore. Takođe apelujem na parlamentarnu opoziciju da snažno reaguju jer se ovo više ne smije tolersati i da podnesu krivičnu prijavu ako VDT Marković ne reaguje na ovaj brutalan napad na državu i crnogorski narod. Očekujem od Tužilastva da se pokrene istraga prema najvećem hiškačkom portalu u CG info 4S. Očekujem da se istraži sve, od toga kako je nastao ovaj portal, do toga da otvoreno širi govor mržnje i otvoreno negira jedan stari crnogorski narod i suverenu Crnu Goru.
Nadam se oglasiće
se VDT Marković, jer u Ombudsmana ne polažem nade da će se uključiti, pa više nemam ni namjeru apelovati, jer pored njega može svako slobodno da krši ljudska prava, jer je profesionalnost u toj instituciji pluskvam perfekat od kako je na njeno čelo postavljen Siniša Bjeković. Očekivanja koja imam od Skupštine Crne Gore su da smijene onog ko je urušio ovako važnu instituciju i obesmislio njeno postojanje, a onda imenuju novog Ombudsmana ili Ombudsmanku koji će Crnoj Gori, cjelokupnom sistemu, institucijama i građanima vratiti koristeći zakon narušena ljudska prava i slobode na svim nivoima.
Apelujem EU, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, SAD i Nato-u da je za stabilnost Crne Gore neophodno da se jasno odrede prema ovom rusko-srpskom huškačkom glasilu koje u kontuinuitetu širi mržnju i tako ugrožava bezbijednost i sigurnost građana Crne Gore. U ovom svom obraćanju skrećem pažnju na sve navedeno i predstavnicima ambasada EU i SAD i drugih demokratskih država, koje su ranije za mnogo manje stvari reagovale. Sugerišem da obrate pažnju na ove napade i govor mržnje, na čelu sa mitropolitom Crkve Srbije Joanikije koji se javno upregao da faksifikuje istorijske činjenice i diskriminiše crnogorski narod. Apelujem da ih upozore jer to može izazvati nesagledive posljedice po bezbijednost CG i Balkana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].