Tužbu protiv Kovačevića najavila Marija Ćatović i manjinski akcionari kotorske Riviere

37
predsjednik manjinskih akcionara Milan Maliković

Ćatović, Maliković i Andrić

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović danas je primila manjinske skcionare kotorske Riviere na njihov zahtjev.

Manjinski akcionari smatraju, a to su danas jasno kazali da su oštećeni prilikom zaključivanja ugovora o privatizaciji.

Do danas su čekali jer su osnovali nevladinu organizaciju 2008. godine kako bi mogli da ostvare svoja prava.

Danas su pokazali papire koje mi uglavnom imamo sve.

Na osnovu tih papira tužilaštvo je pokrenulo postupak poništenja ugovora o privatizaciji.

Smatramo da su i oni i mi oštećeni jer je neko neovlašćeno raspolagao imovinom opštine Kotor, kazala je za Skala radio gradonačelnica Kotora.

Manjinski akcionari smatraju da su oštećeni, a posebno da je neko zloupotrijebio položaj i prodao kompletnu opremu koja je bila jedna od najmodernijih na Balkanu tako da će tražit svoja prava na sudu, đe su već pokrenuli tužbeni postupak protiv čelnika Riviere i ovih koji su u privatizacionom postupku.

Ta imovina je vlasništvo svih građana opštine Kotor, pare poreskih obveznika kojima je plaćena zemlja, a neko na lak način oće da dođe do nje.

Imovina se mora zaštititi, a bilo je vrijeme da se jave i manjinski akcionari.

Na naše pitane, obzirom da se i dalje novinski stipci pune ovom temom da li je tačno da će tužiti vlasnika PC Riviere Alena Kovačevića, Marija Ćatović je kazala da advokati već rade na tužbi i da će poslije praznika ona biti predata.

Ćatovićeva je kazala da neće da dozvoli da neko krnji njen ugled i ime njene porodice i njenog roda, jer to nije zaslužila zato što se trudi da poštuje zakon i da svi oni koji je znaju, znaju da se striktno držala svih zakonskih normi.

Tako ću i raditi sve dok radim, poručila je Marija Ćatović.

Podsjećanja radi, iza stava kotorske gradonačelnice stao je jednoglasno opštinski parlament.

Predsjednik manjinskih akcionara Riviere Milan Maliković je kazao da su danas bili kod gradonačelnice Kotora da popričaju o situaciji u Rivieri i odnosa prema njima.

On je kazao da su oštećeni.

Viđeli si iz ugovora koji su dobili prije nekoliko dana da Alen Kovačević nije ispoštovao ugovor, jer je trebao da nastavi proizvodnju i da zaposli 50-60 ljudi u početku a nakon godine 120 radnika.

Na naše pitanje zbog čega su do sad čekali i zašto se ranije nijesu javili, Maliković je kazao da nijesu imali dokumenta a bez dokumenata se ne može niko ni optužiti. Manjinski akcionari od 2001. nijesu imali ni centa od te firme.

Poenta je u tome da je Alen Kovačević, prilikom kupovine firme ponudio Stečajnom sudu program rada koji je morao i da obavi, kazao je Branko Andrić, član manjinskih akcionara Riviere.

Ponudio je proširenu proizvodnju od istih proizvoda koji su i bili.

Na osnovu te njegove ponude Stečajni sud  mu je dao kao najpovoljnijem za Crnu Goru da ipak zadrži hemijsku industiju, da zadrži nešto što je Crna Gora imala, što bi bilo dobro.

Ovlastio je stečajnog direktora AD Riviere Draška Kovača da može s njim da sklopi ugovor.

Ugovor je toliko štetan za Opštinu, radnike najviše.

U članu 14 stoji na Alen Kovačević ne smije ništa da proda iz fabrike od osnovnih sredstava a on je prodao većinu, navodno da se to nije moglo koristiti zbog zarđalosti.

Alen Kovačević ne zna da mi kao mašinci znamo što je prohrom i da on nije mogao da zarđa. Ići ćemo do kraja makar i do Strazbura. Imamo vlasništvo od 10%. To je 445 akcionara.

Od prodaje mašina radnicima nije isplaćeno ništa.

Kovačević stalno izdaje prostor a od naših radnika nema nikoga, možda 3-4, kazao je Andrić.

Manjinski akcionari su poručili da idu do kraja, da će upoznati sve i da će podići krivičnu prijavu protiv Kovačevića.

37 KOMENTARI

 1. Blagota imamo problem na Prcnju,nemamo vode do 2.januara,pa cu te zvati .Skoro zaboravih, obrascici su ti odavno uka..,moj Blagota! Dodji odmah po ponoci da bi izbjegao gungulu!! Sretan ti pocetak tebi i famelji i ne brini bices usluzen po ISO standardima!!

 2. v a s i l i j e,
  Za kraj v a s i l i j e,neka ti nova godina donese tebi i tvom potomstvu sve ono sto ti zelis ljudima koji su druge vjere,nacije,jezika.a provjereno ih “volis” AMIN !!!!!!!

 3. Gospodo komentatori,lisi skocikravara- neprijateljskih iz Konavala,takozvani-samozvani srbin kuku ti ga SRBIJO za dovijeka sa VASILIJOM ovdasnjim iliti marvenim ginekolog magistrom ti nauka iz 1991.,sada ovaj SKOCIKRAVAC ili ti ga vasilije pita za velikoga vodju iz Koreje,a ne pita kako i sto je radio njegov idol “veliki vodja” KASAPIN SA DEDINJA,koji okide sa svojom “vojskom”nos svim SRBIMA ZA NAVIJEK,preko SREBRNICE I “SREBRNICA” i svoijih odanih slugu-sledbenika .

  • Jole (iako te vise nema u nick imenu) komunjaro, cujem da ce po novoj godini slucajevi poput tebe imati besplatne ginekoloske ali i psihijatrijske preglede. Pozabavi se tom problematikom, ostavi kasapina i njegovog najboljeg ucenika, Velikog Vodju,(onog iz Podgorice ne iz Pjongjanga) po strani. Jole, sta bi dao da je Podgorica opet TITOgrad?

 4. Ono sto sam napisao Mileni a nijeste objavili odnosi se na vas tj skalu,ionako mislim da ste ista pasta.

 5. Vasilije, svako na ovome svijetu je pošteniji od tebe. Što se kriješ. Predstavi se pa onda kaži što imaš. Nemaš petlju. Ti i jesi anonimus. Takav si živio, živiš i umrijećeš kao takav sa sve sto godina što ti želim. Zamisli se malo. Ne sastoji se život u mržnji prema drugome. Ti je toliko pokazuješ da će te uništit. I onoga koga ne voliš nemoj da mrziš!!!

  • Varas se Milena, ja sam samo pitao je li ti i Veliki Vodja ( ne sjevernokorejski) posten. Volim prirodu, zivotinje i sve dobre ljude, posebno zene, jos ako su zgodne i kulturne. Ne mrzim, ali su mi odvratni konvertiti, lazovi, prevaranti, komunisti i manje vise svi politicari. Nego, nesto ti smeta kad spomenem Velikog Vodju,sigurno volis i Novaka Kilibardu?

   • Vasilije,

    “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”
    ― Ivo Andrić

    Pozdravlja te Vuk…

 6. Grancigula, za razliku od tebe dobro sam informisana. Svaka ti je riječ laž. Nećeš time ništa postić. Ništa ti i nikoga ne poštuješ pa ni smu sebe. I nijesi za poštovanje. Adio u dalje moralne posrtaje.

  • Milena, za tebe je i Veliki Vodja posten covjek i njegov brat i sestra mu? Idi, zeno Bozija, uzivaj u tvojim fantazijama i u “demokratskoj” Crnoj Gori.

 7. Milo mi je da si ti dobro informisana sto je imala a sto ima danas.Mi koji nijesmo tako dobro informisani,samo vidimo ono sto se moze vidjeti golim okom.Nije se to veliko bogatstvo moglo vidjeti prije nego je zavrsila ono sto je zapocela.Iako moram reci da postujem i bogatstvo i porodicu Dabinovic.Ali ovo je neka druga prica koju ti na zalost ne razumijes,ili razumijes ali moras ovako pisati.U svakom slucaju te zalim.

 8. E jadna Grancigula. Koliko mržnje imaš da nos vlastiti ne vidiš ispred sebe. Kad bi vratili gradonačelnici što su joj ponijeli bila bi najbogatija ne samo u Crnoj Gori. Valjda ti je jasno ko su Dabinoviću i da su imali po Kotora. Dosta im je fala Bogu ostalo. Njoj nije južda. Nećeš lažima ništa postić. Kad znaš da se naplastila ajde reči nešto bar no lupetaš uprazno. Sram te bilo. Čudi me da ti moderator ovo uopšte pušta.

 9. A jeli vasa cijenjena urednica ikad pitala gradonacelnicu kako se naplastila ovako za samo dva mandata,masala.Smijesni ste.

 10. Ti jado možeš krivično odgovarat jer se lažno predstavljaš. Nijesi ti vuk no ovca. Upamti ovco da je na tvoju žalost gradonačelnica uradila više od svih do sad. A mnogi joj podmeću nogu. Možda si i ti jedan od tih? Ipak ne vjerujem jer si slabe i snage i uma.
  Smeta ti Skala. Vidiš da te ignorišu. Skupi hrabrosti, ali ovca nema hrabrost pa im pođi reć. Teško, a.

 11. Platu su dogorili onako partijski u par ociju…a Skali ta informacija kao partijskom radiju sluzi samo za cakule!

  • ajde Vuk ne kupi g… kakvih sve strucnjaka ima!!!! Bravo Skala, onima kojima smetas znaci da si dobea! samo naprijed nek crknu dusmani

 12. Slazem se da je ta imovina vlasnistvo svih gradjana opstine Kotor.Ali isto tako ono zemljiste u Skaljarima bi trebala biti isto tako.Ali nije,”prodato” je 20 000 m2 za 75 000 Eura,nije bitno kome.Posto se predstavljate pravdoljubivima, a nemam razloga da vam ne vjerujem,imate li petlju to malo ispitati.Bojim se da nemate …. za to, inace vise necete biti miljenici …… Narod nije blesav toliko da ne vidi sto se radi,odje se uglavnom javljaju oni koji na bilo koji nacin cerupaju i Kotor i Crnu Goru.

 13. E neka su, premilo mi je dosta je ovih što su imovinu grada u prćiju donijeli. I još bi da otimaju i sudovima da rješavaju ono što nije njihovo.

 14. Neka se više okonča ova sprdnja. Ako se ovo na sud ne dobije onda je korupcija još već nego što je bila jer su potplaćeni oni koji bi donijeli presudu u koroist Kovačevića koji je zavrnuo radnike i opštinu zajedno.

 15. Nijesi ti Vuk no ovca. Direktor vodovoda platu prima od poreskih obveznika ako nijesi znao i obavezan je javno da kaže kolika mu je plata.
  Preko Skale smo čuli da je gradonačelnici par stotina manja a za Kotor je učinjela više od svih prethodnika zajedno. Jadni anonimuse. Drugačije i ne umiješ.

  • Castio bih te kad bih ti rekao da si ovca…..ti si kokoska.
   Direktor vodovoda je dogovorio platu sa Opstinom,Kotor…

   A od cega i koga prima platu gradonacelnica???

   Nabroji mi sto je to ucinjela gradonacelnica,koji su to uspjesi?Preskoci ona ploce ispred vrata od grada kumim te Bogom!!

   • Da si barem krvoločan no ti se ni crvenkapa ne boji jadan! A što će ti promašene teme u odbranu lupeža A?
    Pituraj malo obraz da te ne poznamo haha ha ili ću ti ja opiturat …….

 16. Mora bit Dragane da ste bliski Kovačeviću a i ne sviđa vam se kada se javno govori na Skali o visokim platama . E vidite ovaj radio je svoje slušaoce navikao na istinu ali i na hrabrost one koji je nemaju.

 17. “…je neko neovlašćeno raspolagao imovinom opštine Kotor…”.
  Pa sto niste pitali gospodju Catovic da kaze KO JE NEOVLASCENO raspolagao imovinom, imenom i prezimenom? Nemoguce je da to ne zna! Za direktora vodovoda ste kao slucajno na kraju teksta naveli kolika mu je plata, cesto ubacite tako po neku recenicu, kao slucajno. Da li vam je ovo oko imovine “slucajno” promaklo?

  • Valjda Vam je jasno Dragane da nije bilo potrebe pitati ko je neovlašćeno raspolagao imovinom jer je od početka to Alen Kovačević. A nijesmo kao slučajno naveli koliko je plata direktoru vodovoda jer ga je javno naša urednica pitala pred svima prisutnima na konferenciji za medije.
   Nemojte da insinuirate. Nema potrebe. Sve radimo javno i jasno. Druga je stvar ako Vam se to ne sviđa. To je Vaše pravo.
   srdačan pozdrav
   Slavko Mandić

   • Misljenja sam da Vasoj urednici direktor Vodovoda nije trebao da sopstava visinu plate…..licno joj ne bih dao to “zadovoljstvo”…
    Mislim da je pitanje bilo neumjesno..

    Ali posto je sve javno,dajte objavite kolika je nasoj gradonacelnici plata….jer srazmjerno proporcionalno-ucinjenom za Kotor, Boga mi bi joj koverta trebala biti dobro tanka…..

    • Svaka čast urednici . A što je neumjesno tu? Možda baš to što je kako se zbori gradonačelnivci mnaja plata od direktora i vodovoda i komunalnoga preduzeća, Nego neka i nju urednica pita pa da vam bude srce na mjesto . Novinarski je na mjesto što sve pitaju a Skali baš zato svaka čast. U oči ne iza g. kako smo navikli .

    • To je JP preduzece i to moraju da saopste nema tajni, inace gradjani placaju usluge pa je i logicno da se zna gdje ide i kako se trose pare, bolje da popravljaju sistem nego sto iz dana u dan po koje naselje po par sati nema vode zbog stalnih kvarova

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].