Turistički vodiči izaći će i iz kotorske Gimnazije

9
kotorska Gimnazija

Milena Nenadović

Milena Nenadović

Kotorska Gimnazija je, u okviru Centra za obrazovanje odraslih, dobila licencu za izvođenje programa obrazovanja za zanimanje turistički vodič.

Milena Nenadović, pedagoškinja u Gimnaziji Kotor i koordinatorka u Centru za obrazovanje odraslih, koje je formirano kao dodatna djelatnost ove obrazovne ustanove, je za Skala radio kazala da je cilj programa razvijenje znanja, vještina i kompetencija za kvalitetno obavljanje  posla turističkog vodiča.

Ovaj program će trajati 920 nastavnih časova, odnosno preko hiljadu časova, uključujući predavanja, pripreme i vježbe.

Uslovi za uključivanje  polaznika u ovaj program su najmanje četvrti stepen školske spreme, aktivno poznavanje jednog stranog jezika, poznavanje rada na računaru.

Veoma su bitne i psiho-fizičke sposobnosti, a jedna od poželjnih i najbitnijih osobina kandidata je komunukativnost, sposobnost za timski rad i odgovornost, dodala je Nenadovićeva.

Nastavu na ovim časovima obrazovanja odraslih za zanimanje turistički vodić, izvode profesori kotorske Gimnazije, a upis polaznika je do 15. avgusta, cijena po polazniku je 700 eura.

9 KOMENTARI

  • Za tvoju informaciju imam 2 fakultetam, sto cisto sumnja za tebe, bice si od onih sto samo kritikuju a nista ne rade…

   • Cudno,dva fakulteta,a pises ”bice si”,umjesto ”bice da si”.I SEN MIGO ZETSKI ima zavrsena dva fakulteta,da nijeste bili cimeri slucajno (: .

 1. Ajde da cujem nedje da se neko potrudio da zaposli ovoliko ”skolovanih” kadrova svih profila.Pocevsi od prekvalifikovanih pomoraca,turistickih vodica i ko zna kojih sve profila.A jedini cilj i namjera je samo dobro naplatiti ove usluge,bez ikakve brige i obaveze za pomoc pri zaposljavanju.Minimalan broj jedne grupe je 25 kandidata.(A takvih grupa ce biti ko zna koliko). 25X700=17.500:920=19.021E po casu.Dakle racunica je jasna, zbog koga i za koga se ovo radi.A ko ce od svih tih priucenih dobiti posao u struci koga je briga,vazno je uzeti pare i jos se hvaliti time.Ima li u CG regularna skola u kojoj se mogu skolovati i pomorci i vodici,i dali je potreba za njima veca od njenih kapaciteta.Naravno da ima skola i da kadrovi koji izlaze iz tih skola zadovoljavaju potrebe za tim kadrovima.Pa sto je onda u pitanju?,po mom misljenju to sto drzava nije sposobna profesore da plati skoro 20E po casu u regularnom sistamu skolovanja,pa im dozvoljava da na ovaj nacin dodatno zarade,i bukvalno dodjeljuju diplome za novac.Sad me ovo asocira na nesto drugo,a bez ikakve namjere,vjerujte mi.Jeli iko uplatio ovu sumu a da nije dobio diplomu?,nije niko.Dakle situacija je jasna.

   • Kad nemaš, ili ne smiješ da izneseš, argumente ili
    kontraargumente o određenoj temi i problemu, onda
    tražiš gramatičke i pravopisne
    greške koje komentator napravi na tipkovnici.

    • Kad ti kažeš!!! Može i ovako,niko ne zna broj upisanih ,tako da baratanje sa brojevima je čista obmana,a koliko je neko sposoban to će vrijeme pokazati. Možda bi ja volio da sam uspješni advokat,mogu završit pravo al mi to ništa ne garantuje, tako i ovo , ako je neko lud da baca tolike pare a nije siguran sebe onda i nije za taj posao i sigurno ga niko neće angažovat. Ne znam zašto ljudi na sve gledaju sa osudom u ovom gradu, ništa im ne valja, možda zato i jesmo đe smo…

  • Iskreno mislim da nisi kompetentan da komentarišeš bilo šta, zato bolje bi ti bilo da malo razmisliš o čemu pišeš, ako čovjek radi na sebi i želi da se usavršava normalno da želi i da plati samo da bi poradio na sebi i bio ispunjen, ovdje se vidi koliko ti radiš na sebi i svom obrazovanju. Dalji komentar je suvišan, uživaj….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].