Turistička razglednica u Kotoru i u oktobru bogata izletničkim turama i putničkim brodovima

0
turisti s broda

Sanja Branković

Sanja Branković

Ovih oktobarskih dana u Kotoru je za 13 odsto više gostiju u odnosu na isti period prošle godine.

U prvih osam mjeseci ove godine u Kotoru je boravilo oko 44 hiljade gostiju, što je za 15 odsto više nego prošle godine.

Oni su ostvarili 261 hiljadu noćenja ili 12 odsto više nego prošle godine, saopštava Sanja Branković, iz kotorske Turističke organizacije.

Nautički turizam takođe je u porastu, i za prvih devet mjeseci ove godine u kotorsku luku su uplovila 262 broda sa blizu 154 hiljade putnika, što je za 6 odsto više  nego prošle godine u istom periodu i 1.183 jahti sa 5.600 putnika, što je 10 odsto više nego lani, kaže ona.

Najbrojniji i najznačajniji aspekt posjeta Kotoru su izletnički programi sa kraćim zadržavanjem.

Do 1. oktobra Kotor je posjetilo blizu 200 hiljada izletnika koji plaćaju izletničku taksu, što je za 15 odsto više nego prošle godine za isti period.

Najbrojniji su posjetioci iz Francuske, Velike Britanije, Rusije i Japana, koji na info punktu-kamenom kiosku kod glavnih gradskih vrata dobijaju  potrebne informacije uz besplatnu mapu grada.

I  Rimski mozaici u Risnu bili su od 1. maja od kada su otvoreni javni radovi na ovom lokalitetu do oktobra veoma posjećeni, i prodato je preko 7 hiljada ulaznica.

Najčešći posjetioci Rimskih mozaika u Risnu bili su Rusi, Poljaci i Englezi.

Rimski mozaici će i u nastavku tokom oktobra i novembra biti otvoreni za posjetioce radnim danima od 9 do 16 sati i subotom od 9 do 13 sati.

Van ovog perioda, razgledanje Rimskih mozaika biće omogućeno uz prethodnu najavu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].