Turistička namjena DUP-a Nerin u Donjem Grblju

0

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Detaljni urbanistički plan Nerin koji se odnosi na područje Donjeg Grblja je bio na javnoj raspravi do 11. avgusta, a primjedbe je Sekretarijatu za urbanizam, građevinsrstvo i prostorno planiranje moguće dostaviti  još do 15. avgusta.

Na inicijativu firme “Aušra” d.o.o. iz Herceg Novog Opština Kotor je donijela odluku o izradi ovog plana koji je finansirala firma “Aušra”.

U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama za obrađivača plana je izabrana firma Centar za arhitekturu i urbanizam Podgorica.

Područje DUP-a Nerin obuhvata 90 hektara, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam.

Po prostornom planu opštine Kotor namjena ovog prostora je turističko naselje, pa je i u ovom planu zadržana turistička namjena, a postojeći objekti u ovom obuhvatu se zadržavaju onakvi kakvi su dati, kazala je Vojinovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].