Tribina: “Mentalno zdravlje – prioritet”

1

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor u saradnji sa JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor – Gradskom bibliotekom i čitaonicom organizuje ciklus tribina pod nazivom “Kotor 2020 – posljedice i oporavak nakon Covida-19.

Peta tribina na temu: “Mentalno zdravlje – prioritet” održaće se u petak 4. septembra  u Crkvi Svetog Pavla sa početkom u 11 sati.

Učestvuju: psihološkinja i psihoterapeutkinja Maruška Drašković, neuropsihijatrica Marina Roganović, psihološkinja Lidija Begović i Zorana Milošević, NVO ,,Umjetnost življenja Crne Gore’’.

Moderatorka je bibliotekarska savjetnica iz Gradske biblioteke i čitaonice Jasmina Bajo.

Okolnosti u kojima trenutno živimo utiču na naše mentalno zdravlje. Morali smo promijeniti svoj uobičajeni način života, socijalno se distancirati od drugih ljudi, što nas čini osjetljivijim za razvoj poremećaja mentalnog zdravlja. Razgovor o mentalnom zdravlju svakako je jedna  od tema koja je veoma aktuelna u ovim vremenima.

Cilj ovih tribina jeste osvrt na stanje u društvu izazvano pojavom epidemiološke krize, analiza trenutne situacije, kao i iznalaženje načina da se prevaziđu posljedice u svim oblastima društvenog života i stvaranja.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].