Tri sestre u Porto Montenegru

3
Porto Montenegro - klupe "Tre sorele" autorke Danijele Mršulje

Danijela Mršulja

Danijela Mršulja

U popularnom tivatskom Porto Montenegru su i tri skulpture, klupe naše sugrađanke umjetnice Danijele Mršulje, magistrice vajarstva koje su insprisane bokeljskom legendom o tri sestre.

Ovu umjetničku kompoziciju sačinjenu od tri bijele skulpture, izvedene u poliesteru, koje imaju i svoju namjenu, jer su urađene za odmor i sjedanje, umjetnica je nazvala “Tre sorele” po istoimenoj legendi.

Danijela Mršulja se inače ovih dana vratila sa studijskog boravka u Parizu, koje je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore.

Pariz i njegova umjetnička stranica života umnogome su doprinijeli doktorskom radu na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu, kaže Danijela za Skala radio.

Tokom boravka u Parizu u oktobru i novembru minule godine, umjetnica je imala i dvije izložbe, samostalnu i jednu grupnu.

Danijela Mršulja

3 KOMENTARI

  1. Pa draga mila komentarisacu s punim pravom. Ovo jeste modernizam ali se ne mora svakome svidjeti. O kakvoj ti to ljepoti zboris… No o ukusima ne treba raspravljat. Ti vidis sto ja ne vidim a ja vidim sto ti ne vidis. Zakljucak je. Obje moramo poc kod okuliste.

  2. To sto ona vidi očima umjetnice ne mora da znači da svi vide.Tri limene klupe optočene poliesterom! Kad ugrije ljetos nema trika da se $edne!

  3. Sjajna mlada osoba, oduševljena sam njenim radom, a bogami i izgledom. čestitam od srca, malda damo, i želim ti sreću i uspjeh u daljem radu!!
    Ajde dežurni politikanti, komentarišite ovu ljepotu, kultura vam je izgleda slabija strana, ili je nešto drugo u pitanju, a?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].