Trafostanice ponovo na meti kradljivaca

2

Iz trafostanica 35/10kV “Račica” u Tivtu i “Dobrota” u Kotoru odnijete su aku-baterije koje su važni elementi trafostanice i služe kao rezervno napajanje njene relejne zaštite.

Bez ovih baterija smanjena je pouzdanost rada trafostanica, a ekipe održavanja su privremeno premostile problem do konačne sanacije.

Podnijete su krivične prijave protiv NN lica odjeljenjima MUP-a u Tivtu i Kotoru, saopštavaju iz Elektroprivrede Crne Gore.

Svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno je  rizično.

Zbog neznatne materijalne koristi, pojedinci rizikuju  život, remete redovno napajanje električnom energijom i nanose materijalnu štetu koja znatno prevazilazi njihovu eventualnu dobit,

Takođe, Elektroprivreda svake godine trpi višemilionsku štetu zbog krađe elemenata trafo-stanica, stubova, bakra iz provodnika i zbog krađe struje.

Dešava se da nekoliko dana nakon sanacije, trafostanice budu ponovo na meti kradljivaca.

Distribucija preduzima sve mjere koje su u njenoj nadležnosti, ali preko četiri hiljade trafo-stanica i 20 hiljada kilometara vazdušnih kablovskih vodova različitih napona ne mogu biti efikasno zaštićeni na pomenuti način.

Apelujemo na građane da svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima i trafo-stanicama prijave Elektroprivredi Crne Gore ili najbližoj policijskoj stanici i na taj način pomognu u suzbijanju ovog visokorizičnog oblika krađe.

EPCG će nastaviti da sprovodi sve zakonom propisane mjere kako bi zaštitila svoju  imovinu i omogućila potrošačima uredno napajanje električnom energijom, navodi se u saopštenju Direkcije za odnose sa javnošću EPCG.

2 KOMENTARI

  1. “Takođe, Elektroprivreda svake godine trpi višemilionsku štetu zbog krađe elemenata trafo-stanica, stubova, bakra iz provodnika i zbog krađe struje”.

    Da čovjek ne povjeruje! Ovo se sve događa u zemlji gdje je lupeština postala Trade mark naše svakodnevnice. Lupeži se ne plaše sankcija i odgovornosti pred sudom i Zakonom. I ako budu, slučajno, uhvaćeni, pustiće ih da se brane sa slobode. Na kraju će biti oslobođeni ili uz kakve smiješne uslovne kazne! Upravo neefikasno sudstvo podstiče lupeže da sve bezobzirnije kradu sve do čega stignu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].