Tarzan Milošević: Budućnost Crne Gore je u dijalogu

1
Tarzan Milošević

Tarzan Milošević

U žiži interesovanja crnogorske javnosti svakako su za sjutra najavljeni protesti Demokratskog fronta u Podgorici.

Demokratska partija socijalista nije pretjerano uzbuđena zahtjevima DF koje je, kako su istakli više puta, ozbiljno razmotrila i obacila kao varijantu koja u ovom trenutku Crnoj Gori nije potrebna.

Što se izbora tiče, ova partija je spremna da ih raspiše odmah po dobijanju pozivnice za NATO alijansu, a bili bi održani početkom sljedeće godine.

Do tada će se implementirati novo izborno zakonodavstvo, biće  završen elektronski birački spisak i nabavljena oprema za elektronsku identifikaciju, kazao je za Skala radio Tarzan Milošević, politički direktor DPS-a.

On je siguran da će, onako kako je i ministar unutrašnjih poslova rekao, nabavka opreme biti okončana do kraja marta, a od tog momenta se stvaraju uslovi za održavanja izbora u Crnoj Gori.

Milošević je još jedanput ponovio potpuno jasan stav DPS-a po pitanju protesta DF-a, koji, po njegovim riječima nemaju za cilj ostavku premijera Đukanovića, već je njihov cilj zaustavljanje Crne Gore na putu prema NATO i EU integracijama.

DF je dobio dozvolu za održavanje protesta i na taj način u DPS-u smatraju da su preuzeli odgovornost  na sebe.

U ovoj partiji su mišljenja da ima dosta odgovornih ljudi koji će voditi računa da protesti proteknu u skladu sa demokratskim sistemom i uređenjem kakva je Crna Gora, a državne institucije i državni organi takođe će uraditi posao u skladu sa najvećim standardima koji postoje u Evropskoj Uniji, rekao je Milošević.

Na pitanje Skala radija smatra li da je u ovom momentu ugrožena Crna Gora, Milošević je odgovorio da za tu priču nema osnova.

“Crna Gora ima uređen državni aparat koji funkcioniše na kvalitetan način i on sigurno neće dovesti u pitanje ni u jednom momentu ustavni poredak Crne Gore i ono što su njenji zakoni”, navodi on.

Na pitanje kako tumači saopštenje URE, Demokrata i Demosa, Milošević je kazao da je shvatio jasnu poruku da oni žele da se razgovorima dođe do najkvalitetnijih rješenja za održavanje izbora.

DPS je uvijek otvoren za razgovore i za najkvalitetnija rješenja koja bi omogućila potpuno regularne uslove na održavanje izbora kako ne bi  pala ni jedna trunka sumnje na izborni rezultat na čijoj god strani on bio, jasan je Milošević.

“Oni žele razgovore i koliko sam shvatio neće se pridružiti ovim protestima, ni oni ni SNP, čiji je samo određeni broj najavio prisustvo.
U svakom slučaju, u dijalogu i razgovoru je budućnost Crne Gore, a nikako u protestima“, poručio je Milošević.

Na pitanje da li pregovori oko izbora treba da se vode u prisustvu predstavnika EU, Milošević je odgovorio da Crna Gora u ovom trenutku ima dovoljno kapaciteta i ljudi, uključujući i sve političke subjekte da oni sami dođu do rješenja unutar države.

Ali, DPS, kazao je on, nikada ne ostaje zatvoren za bilo čiju podršku, ukoliko je ona potrebna.

“Ono što je za nas u ovom trenutku najvažnije je da politički subjekti u Crnoj Gori, u parlamentu treba da dođu do svih dogovora i da je to jedino mjesto gdje treba rješavati sve probleme“, poručio je Milošević.

1 KOMENTAR

  1. …”svi gorski vuci sa planine ispod tvoje zastave”!…. a ne tuđe -“zato digni glavu Crna Goro” ljubavi…..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].