Takmičenje u poznavanju raznih izviđačkih vještina

0
Savez izviđača Crne Gore

Savez izviđača Crne Gore od 6. do 8. maja u Buljarici je održao susret svojih najmlađih kategorija – poletaraca i pčelica.

Učestvovalo je preko 250 mališana iz svih crnogorskih izviđačkih jedinica.

Mališani su se takmičali u poznavanju raznih izviđačkih vještina (orjentacija, čvorologija poligon spretnosti…), radili testove o poznavanju svoje domovine i prirode.

Predvodnici su ih dobro pripremili za takmičenje jer nije bilo ekipe (a učestvovalo ih je 39) koja nije u nekoj od disciplina osvojila jedno od priznanja.

U ukupnom plasmanu najbolji od jednakih su bili poletarci i pčelice odreda izviđača “Gojko Krušk”a sa Cetinja, drugo mjesto su osvojili članovi odreda izviđača “Stara Varoš” iz Podgorice dok su treće mjesto osvojili pčelice i poletarci iz odreda “Jagoš Kontić” iz Nikšića.

Poletarci i pčelice sa svojim predvodnicima, a sve u sklopu akcije EKO NIT, očistili buljaričku plažu i okolinu i time nakon “velikog spremanja” okoline  osnovnih škola u Nikšiću na svoj način dali doprinos ovoj sjajnoj akciji Minsitarstva turizma i održivog razvoja i Agencije za zaštitu životne sredine.

U saradnji sa Komunalnim preduzećem iz Bara u edukativne svrhe izvršena je podjela otpada koji je odnijet na reciklažu.

Proteklog vikenda izviđači sa Cetinja učestovali su na Kupu Svetog Duje u Splitu, izviđači odreda Ratko Žarić i Gigo Cerović iz Nikšića osvojili su treće mjesto na izviđačkom višeboju u Kragujevcu, dok su izviđači odreda “24. novembar” iz Bara i “Stara Varoš” iz Podgorice osvojili drugo, odnosno treće mjesto na višeboju u Skoplju.

Savez izviđača Crne Gore će u subotu 15. maja, opet u sklopu akcije EKO NITI učestvovati u “sređivanju” brda Ljubović u Podgorici, a odmah i u nedjelju 16.05. u eko sređivanju prostora Rijeke Crnojević.

predsjednik,

Momčilo Zeković

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].