Svi oće u vatrogasce

3
zajednički snimak na kraju posjete

Posjeta djece vatrogascima

Učenici II razreda Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić“ iz Dobrote danas su bili gosti kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Oduševljenju djece nije bilo kraja, a kako smo čuli svi će u vatrogasce.

Komandir Maksim Mandić s osmijehom kaže da vatrogasci više ne moraju da brinu, jer su tu njihovi nasljednici.

On ih je upoznao sa poslovima kojim se bavi Služba zaštite, posebno stavljajući akcenat na opasnost od izbijanja požara u stanovima i kućama.

Mandić je kazao da je posebno zadovoljstvo kada im posjetu dođu djeca svih uzrasta.

Edukacija je izuzetno važna, jer se nezgode dešavaju.

Kotorski komadir Službe zaštite i spašavanja je zadovoljan znanjem koju su pokazala djeca, ali i brojnim pitanjima kojima su željeli da znanje dopune.

Oni su, kazao je on dobro upućeni da ne smiju da se igraju šibicama, upaljačima, elektro aparatima i uređajima koji traže stručno rukovanje.

Svi odreda su znali da u slučaju opasnosti treba da pozovu vatrogasce na broj 123.

Djeca su obišla radne prostorije Službe zaštite i spašavanja, a buru oduševljenja izazvao je ulazak u vatrogasna vozila, zvuk sirene, a posebno demonstracija gašenja požara u kome su učestvovali i učenici.

Na kraju su vatrogasci, u ulozi dobrih domaćina, drage  goste počastili sokovima, kako je uobičajeno kada dolaze u posjetu ovoj Službi.

Učiteljica Arnela Kujović nije krila oduševljenje prijemom u Službi zaštite i spašavanja kao i svemo onome što su djeca čula i vidjela.

Ona je kazala da je posjeta upriličena u okviru saradnje sa lokalnom zajednicom.

Da će ih biti još i da su djeca pokazala zavidno znanje i interesovanje za posao koji obavljaju vatrogasci.

Budimir nam je kazao da je vidio vatrogasna vozila, telefone preko kojih se vatrogasci dozivaju kada je nevolja, prostorije gdje se odmaraju vatrogasci kada njesu na užnosti i mapu kada dužnost zove da znaju gdje da obave posao.

Barbara je vidjela i crvene i zelene znakove da se zna ima li požara ili nema, čime ne smije da se igra i da u slučaju nužde pozove vatrogasce na broj 123. Lani je bilo super.

Oduševili su je kamioni i sirena i sok koji je pila na kraju.

Nina je kazala da će da vozi kamion kad poraste i das bude vatrogasac.

Igoru je bilo super, a vatrogasce poziva na broj 123 i sve mu se dopada što je vidio, a zna da ne smije da dira šerpe i cigare.

Vuk je vidio đe se odmaraju vatrogasci kada nijesu na dužnosti, vatrogasna vozila đe idu kada idu u spas i biće sigurno vatrogasac kada poraste.

Tei se najviše dopalo kada su se peli na kombi.

Ona kaže da je super biti vatrogasac i da je to baš lako.

djeca slušaju komandira
ovdje se vatrogasci oblače za interevencije
red za ulaz u kamion
mali vatrogasci sa starijim kolegom gasi
ovdje stižu pozivi
sok za kraj

3 KOMENTARI

  1. Podrzavam ovakva casove van skole, dijecu su odusevljena . Nadam se da ce ih jos biti . Bilo bi lijepo da posjete fabriku Daido Metala, jer nazalost, nema vise fabrika .

  2. Ovo je veoma poučno i ovakvi časovi na terenu i u prirodi su za đake najkorisniji. Pozdravljam ovakve ideje i inicijative.I sam sam bio puno godina sa dnevnikom.Humanim vatrogascima svako priznanje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].